Приказан је Виндовс 10Кс који ради на паметном телефону – и изгледа прилично цоол

Мицрософт-ова визија за будућност Виндовс-а је да дизајнира оперативни систем за све факторе форме при чему се функције могу посебно прилагодити положају уређаја на којем ће софтвер радити.

Овај пројекат је првобитно био познат као Андромеда ОС и требало је да буде фокусиран на мобилне уређаје, као што су телефони и таблети. Планови су се променили 2018. године када је компанија одбацила идеју о ОС-у фокусираном на мобилне уређаје са више могућности за више платформи, а донета је одлука да се телефон са два екрана претвори у Андроид уређај (Сурфаце Дуо).

Део посла је прешао на друге ствари и Мицрософт је почео да се фокусира на Виндовс 10Кс, који је заснован на модуларности Виндовс Цоре ОС .Већ смо видели видео снимак скоро финалне изградње Виндовс 10Кс ради на Сурфаце Про 7 . У најновијем подвигу програмери сада имају успешно пренет оперативни систем на мобилни уређај – показује како Виндовс 10Кс ради на уређају са малим екраном са екраном осетљивим на додир.

Програмери су успели да покрену и покрену Виндовс 10Кс на Лумиа 950 КСЛ, захваљујући његовом прилагодљивом корисничком интерфејсу.

 Виндовс 10Кс на телефону

Наравно, Виндовс 10Кс на мобилном уређају и даље треба гомила поправки, али експеримент потврђује да софтвер заснован на Виндовс Цоре ОС-у може да прилагоди кориснички интерфејс у ​​зависности од фактора форме и типа улаза на који је прикључен.

 Виндовс 10Кс за телефон

Крајња идеја је само имати једну верзију оперативног система са компонентама које су потпуно прилагодљиве тако да може да ради на било ком уређају са малим модификацијама.

У сваком случају, Виндовс Цоре ОС је очигледно разуман правац за Мицрософт и он би коначно могао да учини оперативни систем модуларним.

Према извештајима, прва инкарнација Виндовс 10Кс и Виндовс Цоре ОС је фокусирана на уређаје са једним екраном и Мицрософт планира да дода подршку за два екрана следеће године. Наравно, очекивање нових паметних телефона са овим оперативним системом 2021. било би дивље оптимистично.

Популар Постс