Претрага оперативног система Виндовс 10 ће престати да црпи ресурсе диска или ЦПУ-а

 Виндовс 10 претрага

Ажурирање за Виндовс 10 20Х1, које ће бити објављено касније ове године, укључује исправке за прекомерну употребу диска и ЦПУ-а узроковане индексом претраживања Виндовс-а. Данас је Мицрософт потврдио да компанија ради на још једном ажурирању за Виндовс 10 које ће укључити више измена за Виндовс Сеарцх.

У Виндовс 10 Буилд 19592, која ће вероватно бити део ажурирања 20Х2, Мицрософт каже да је ажурирао Виндовс Сеарцх индексер са побољшаном логиком како би пронашао боље време за обављање индексирања ваших датотека.

Виндовс Сеарцх индекер обезбеђује брзу претрагу датотека изградњом индекса, који користи Филе Екплорер, трака за претрагу на траци задатака, мени Старт и Филе Екплорер. У оперативном систему Виндовс 10, Мицрософт индексира мени Старт и ваше фасцикле Усерс, укључујући документе, преузимања, радну површину, видео записе и слике, тако да претрага може брзо да пронађе и врати ваше резултате.Индексер често скенира ваш рачунар у потрази за новим датотекама и апликацијама. Током процеса скенирања, потрошња вашег ЦПУ-а и диска би се могла повећати, а то такође може довести до 100% употребе на јефтином хардверу.

Са ажурирањем за Виндовс 10 20Х2, Мицрософт ажурира Виндовс Сеарцх да паузира процес индексирања када активно користите своју машину. Компанија каже да је побољшала алгоритам да аутоматски пронађе боље време за индексирање ваших датотека.

Виндовс претрага ће такође ограничити колико пута индексира ваше датотеке за садржај који нема утицај на резултате претраге.

Иако ће ова побољшања стићи у другој години ове године, Мицрософт је такође представио нови алгоритам за Виндовс Сеарцх у ажурирању Виндовс 10 верзије 2004. Нови алгоритам открива прекомерну употребу и друге проблеме са перформансама и гаси индексирање активности претраге како би спречио успоравање система.

Мицрософт каже да ће наставити да ради на побољшању перформанси уз развој нових функција за претрагу.

Према Мицрософтовом типичном распореду издавања, Очекује се да ће Виндовс 10 верзија 2004 почети да се испоручује у априлу/мају , док Виндовс 10 20Х2 ће бити испоручен потрошачима у октобру/новембру.

Популар Постс