Прегледач Мицрософт Едге добија интеграцију куцања гласом и још много тога

Глас је сада важан метод интеграције у оперативном систему Виндовс 10 и полако постаје популарна опција за кориснике. Виндовс 10 већ дуго има подршку за гласовно претраживање, а иста могућност сада иде на Мицрософт Едге у ​​најновијем ажурирању.

Ова функција се појављује као нова опција „претрага гласом“ у контекстуалном менију Едге-а. Опција се појављује и на почетној страници (страница нова картица) са Бингом – и на свакој адресној траци када кликнете десним тастером миша.

У погледу функционалности, гласовна претрага Мицрософт Едге-а је прилично једноставна. Додиром на опцију отвара се Виндовс диктат који корисници могу затворити кликом било где на екрану или помоћу ЕСЦ пречице на тастатури. Едге куцање гласом

Екран за диктирање оперативног система Виндовс са иницијализацијом се појављује први, а затим следи слушање... када Мицрософт Едге и Виндовс 10 открију звук.

Када се заврши, Виндовс шаље упит у Едге и појављују се резултати претраге Бинг-а.

 Мицрософт Едге гласовна претрага

У овом тренутку, гласовна претрага је доступна само корисницима Мицрософт Едге-а на каналу Цанари и биће доступна свима касније ове године.

Запамтите да опција гласовне претраге не може да се уклони из контекстног менија јер Мицрософт тренутно не дозвољава корисницима да прилагоде мени.

 Гласовна претрага у Едге-у

Као што је приказано на горњем снимку екрана, Мицрософт такође тестира опцију гласовне претраге за страницу нове картице и она се заснива на истом приступу.

Едге сада може да блокира садржај који се аутоматски репродукује

Поред интеграције гласовне претраге, Мицрософт Едге такође добија нову функцију која ће аутоматски блокирати видео садржај који се аутоматски репродукује. Ови видео снимци који се аутоматски репродукују обично троше више података и батерије, а подешавање за аутоматско онемогућавање аутоматског пуштања видеа је добродошло побољшање.

Мицрософт Едге такође добија нови мини контекст , што је очигледно требало да буде без нереда.

Ту је и нови менаџер преузимања, коме се може приступити са траке са алаткама. Користећи нови менаџер преузимања, можете покренути, паузирати, наставити и зауставити преузимања директно са траке са алаткама.

Популар Постс