Преглед оперативног система Виндовс 10 доноси побољшања листе за прескакање траке задатака, тастатуре на додир

 Побољшања оперативног система Виндовс 10

Нова верзија 21301 за преглед, која изгледа као део ажурирања за Виндовс 10 јесен 2021., сада се покреће са побољшањима за мени за прескакање на траци задатака, подешавања трацкпад-а и уграђену тастатуру на додир.

За оне који нису упознати, мени за прескакање се појављује на траци задатака када кликнете десним тастером миша на програме који се покрећу на радној површини. Мени листе за скокове или мени садржаја траке задатака даје вам приступ недавно отвореним датотекама у Филе Екплорер-у, картицама претраживача, недавним документима и још много тога.

Мицрософт сада ради на новој функцији која ће вам омогућити да пронађете локацију датотеке директно са листе за скок. На пример, сада можете да кликнете десним тастером миша на Мицрософт Ворд да бисте приступили новој опцији под називом Опен Филе Лоцатион, која вам омогућава да пронађете локацију недавно отворених докумената.Ова нова опција се уводи ради додатне погодности и Чини се да Мицрософт такође истражује побољшања перформанси за листу за скок .

У оперативном систему Виндовс 10 постоји грешка у којој морате да сачекате неко време да се опције листе за скокове појаве на траци задатака. Компанија је и даље истражујући извештаје, а више детаља ће бити подељено ускоро.

Дизајн тастатуре на додир постаје све бољи

Мицрософт ради на новом дизајну тастатуре на додир са новом иконом за повратну лозинку и новом хватаљком на врху тастатуре на додир за брже искуство куцања, посебно када пређете на мали распоред тастатуре.

 Тастатура на додир

Поред новог дизајна, Мицрософт је такође ажурирао позадинске речнике како би побољшао уграђену проверу правописа и предвиђање текста у Виндовс 10. Постоји још један експеримент који има за циљ да смањи неред тако што ће приказати само пет предлога текста изнад тастатуре.

На крају, али не и најмање важно, Мицрософт такође тестира нову поставку тачпеда која више неће имати администраторске привилегије. Ово ће вам омогућити да брзо укључите или искључите тачпед без администраторских привилегија.

Популар Постс