Пребацивање функције Аеро Схаке коначно долази у подешавања оперативног система Виндовс 10

 Виндовс 10 Аеро Схаке

Референце примећене у верзијама за преглед сугерисале су да постоји будућност Ажурирање за Виндовс 10 ће повући непопуларни „Аеро Схаке“ функција, која је уведена у Виндовс 7 да би побољшала искуство обављања више задатака. Као одговор на повратне информације корисника, Мицрософт сада чини Аеро Схаке опционалним у оперативном систему Виндовс 10, почевши од верзије 21Х2.

У најновијој верзији за преглед, Мицрософт тестира нову експерименталну заставицу која ће вам омогућити да искључите „Схаке то Минимизе“ ака Аеро Схаке.

За оне који нису свесни, функција Аеро Схаке оперативног система Виндовс 10 омогућава корисницима да минимизирају све прозоре осим примарног прозора тако што ће изабрати жељену апликацију и брзо померати миш напред-назад. Виндовс 10 Аеро Схаке подешавања

Функција Аеро Схаке посебно није добро одржавана или рекламирана од стране Мицрософта, иако постоји у оперативном систему већ више од деценије. Довођењем Аеро Схакеа у апликацију Подешавања, Мицрософт ће моћи боље да рекламира ову функцију и омогући корисницима да је искључе ако им се не свиђа.

Промена је тренутно постављена да ступи на снагу са следећим великим ажурирањем за Виндовс 10, за које се очекује да почне да се примењује у другој половини 2021. Пошто је верзија 21Х1 мање ажурирање, вероватно је да ће ова промена бити укључена у Виндовс 10 Сун Долина '21Х2′.

У међувремену, можете ручно да онемогућите ову функцију преко уређивача смерница групе или Виндовс регистра.

Поред прекидача Аеро Схаке у апликацији Подешавања, Мицрософт такође ради на новим могућностима за више задатака за Виндовс 10. На пример, нови прекидач за више задатака Снап даље од ивице екрана недавно је примећен у верзијама за преглед.

Исто тако, нове контроле додиром и подешавања покрета такође долазе касније ове године, што би било згодно за кориснике таблета или 2-у-1 уређаја.

Популар Постс