Практично са новим искуством претраге у оперативном систему Виндовс 10

 Виндовс 10 гласовна интеракција

Слика љубазношћу: Мицрософт

Мицрософт сада тестира нову функцију Виндовс 10 под називом „покретач гласа“ која би могла да побољша начин на који комуницирате са својим апликацијама и датотекама. Ревидирано искуство претраге ће такође покретати оквир за претрагу у апликацији Подешавања, Виндовс Филе Екплорер и Виндовс Сеарцх (оквир за претрагу).

Још у септембру, Мицрософт је започео тестирање нове и побољшане верзије софтверске тастатуре (познате и као тастатура на додир). Тастатура на додир долази са а нови бирач емоџија и још једна функција под називом „Виндовс Воице Типинг“, која сада долази у оквир за претрагу у Филе Екплорер-у, апликацији Подешавања и Старт менију.Нова експериментална функција куцања гласом се аутоматски приказује било где у оперативном систему где постоји текстуално поље са Виндовс АПИ-јем за претрагу. Такође можете приступити новом искуству куцања гласом помоћу Виндовс Наратор пречице „Вин + Х“.

 Претрага Филе Екплорер-а

Као што можете видети на горњем снимку екрана, нови покретач гласа долази са модерним дизајном и оптимизован је за све факторе облика.

 Претрага подешавања

Такође можете паузирати гласовни диктат или омогућити функцију која се зове „ауто-интерпункција“, која ће аутоматски уметати интерпункције (тачке, упитнике, итд.) где је то прикладно.

 Виндовс Сеарцх Воице

Мицрософт тренутно експериментише са овом новом функцијом у следећим регионима и језицима:

  • Енглески: САД, Велика Британија, Канада, Аустралија и Индија.
  • Француски: Француска и Канада.
  • португалски: Бразил.
  • шпански, немачки, италијански, јапански и поједностављени кинески.

Произвођач софтвера се такође нада да ће корисници допринети његовој бази података гласовне претраге како би омогућили прецизније искуство за све који говоре ваш језик.

Ваша свакодневна употреба куцања гласом би могла да учини Мицрософт-ову технологију говора на мрежи прецизнијом за све који говоре ваш језик. Ако одлучите да дате своје гласовне клипове, неке од ових клипова ће прегледати запослени и продавци Мајкрософта, приметио је Мицрософт.

 Мицрософт говорне услуге

Ако одлучите да омогућите ову опциону функцију, ваше гласовне снимке ће прегледати Мицрософт и продавци, али глас неће бити повезан са вашим налогом и клипови са личним подацима ће бити избрисани, наводи технолошки гигант.

Мицрософт још увек тестира ново искуство гласовне претраге и биће укључено у Виндовс 10 ажурирање за октобар 2021.

Ако вам се из неког разлога не свиђа ова гласовна претрага - увек можете да је онемогућите у главној апликацији Подешавања.

Популар Постс