Практично са ажурирањем за Виндовс 10 октобар 2020: Пријатно изненађење

  Октобарско ажурирање за Виндовс 10 20Х2

Виндовс 10 Оцтобер 2020 Упдате, такође позната верзија 20Х2, почеће да се пласира потрошачима касније овог месеца као опционо ажурирање функције. Инсталирање октобарског ажурирања ће додати неколико суптилних функција за побољшање корисничког искуства и припрему уређаја за будућа издања.

Ажурирање функција за Виндовс 10 долази са побољшањима перформанси и квалитета оперативног система.

Након ажурирања, приметићете побољшања корисничког интерфејса у менију Старт, али углавном нећете приметити значајне промене за друге области оперативног система Виндовс 10.У овом чланку ћемо истаћи наше искуство са ажурирањем за октобар 2020. и шта можете очекивати.

Искуство инсталације и преузимања

Као што смо известили прошлог месеца, следећа Мицрософтова функција ажурирање за Виндовс 10 ће се инсталирати на ваш рачунар за само неколико минута .

У једном случају смо приметили да је Мицрософт инсталирао ажурирање за нашу ССД машину за само два минута. Ово функционише само када вршите надоградњу са ажурирања за мај 2020. (в2004).

Ажурирање за октобар 2020. ће се инсталирати за неколико минута јер је то једноставно пакет за омогућавање који тежи само 80 МБ. Основни код за функције верзије 20Х2 је већ присутан у Виндовс 10 верзији 2004 све док користите закрпу за август 2020.

Као што је поменуто, величина ажурирања функције је мања од 80 МБ и требало би да се преузме за мање од једног минута ако сте повезани на поуздану интернет везу.

  • Инсталација отприлике траје мање од два минута на ССД хардверу.
  • Инсталација траје отприлике 5-10 минута на хардверу ХДД-а.
  • За примену свих промена потребно је једно поновно покретање.

Ако још увек користите Виндовс 10 верзију 1909 или верзију 1903, мораћете да преузмете Виндовс 10 верзију 20Х2 као потпуно функционално ажурирање за 4 ГБ. У зависности од хардверских спецификација, процес би био много дужи.

Које промене можете очекивати у верзији 20Х2

У ажурирању за Виндовс 10 за октобар 2020. нећете приметити никакве велике промене. Према Мицрософтовом дневнику промена, корисници Старт менија ће приметити промену одмах када погледају живе плочице.

  Познавање теме Виндовс Старт менија

Као што можете видети на слици изнад, Мицрософт уводи плочице које су свесне теме за Виндовс 10 Старт мени где можете да примените боју акцента иза закачених плочица на Старт. Ове плочице ће поштовати ваше жељене теме, укључујући тамне и светле режиме.

Трака задатака

Када подешавате нови налог или нови уређај, приметићете персонализованије искуство ван кутије са подразумеваним изгледом траке задатака.

На пример, ако често користите Оффице и Ваш телефон, Мицрософт ће аутоматски закачити те апликације на траку задатака приликом подешавања новог налога. Овде је циљ да се обезбеди чистије и персонализованије искуство.

Побољшања апликације Подешавања

У верзији 20Х2, Мицрософт убија системски аплет на контролној табли ради побољшане верзије странице „О“ у подешавањима.

  О екрану са подешавањима

Ажурирана апликација Подешавања долази са везама до старијих услужних програма и новим дугметом које вам омогућава да копирате информације у одељцима Спецификације. Ово би олакшало дељење информација о систему са пријатељима или техничком подршком.

  Подешавања Виндовс 10 Алт Таб

Ако користите Мицрософт Едге, такође ће вам бити од помоћи нова функција за више задатака. Са октобарским ажурирањем, Мицрософт доноси картице прегледача Едге у ​​преклопник задатака Алт+Таб.

Можете одабрати да прикажете три или пет последње посећених картица Едге-а или се такође можете вратити на подразумевано искуство у Виндовс-у.

  Подешавања екрана за Виндовс 10

Поред тога, страница са подешавањима Виндовс 10 сада вам омогућава да промените брзину освежавања за своје мониторе. Ова функција је раније била доступна преко услужног програма треће стране.

Популар Постс