Појављује се нови систем драјвера за Виндовс 10: Шта треба да знате

Мицрософт је 5. новембра почео да уводи нови систем драјвера који има за циљ да побољша целокупно искуство, али би у ретким случајевима могао да доведе до фрустрирајућих проблема за неке кориснике.

Нови систем драјвера мења начин на који се Виндовс Упдате бави аутоматским и ручним ажурирањима управљачких програма на Виндовс 10.

Виндовс Упдате тренутно скенира управљачке програме уређаја без ваше дозволе када повежете Плуг анд Плаи (ПнП) уређај, као што су тастатура, миш, веб камера итд.Ваш миш или тастатура користе Плуг анд Плаи (ПнП), што је комбинација хардверске и софтверске подршке, да аутоматски провери да ли је компатибилан драјвер већ доступан на вашем систему.

На пример, ако сте раније користили сличне периферне уређаје и инсталиран је драјвер, Виндовс ће га открити и користити.

 Подешавање миша за Виндовс 10

Ако компатибилни управљачки програм није доступан на вашем систему, Виндовс 10 тражи Виндовс Упдате за управљачки програм. Током скенирања, тражиће најновију верзију и нови управљачки програм ће се вероватно појавити 24 сата од тренутка када је уређај прикључен.

Тренутно је добављачима драјвера дозвољено да објављују ове драјвере у Виндовс Упдате са две вредности – Аутоматски и Ручно.

Виндовс 10 има приоритет да тражи драјвер највишег ранга који је добављач означио као Аутоматски. Ако аутоматски драјвер није доступан, Виндовс 10 верзија 1909 или старија наставља да добије ручни драјвер да би периферију покренула и покренула.

 Опције испоруке возача

Доступне опције за продавце драјвера

Ово осигурава да ваш миш или тастатура раде како је предвиђено. Почевши од Виндовс 10 верзије 2004 и 20Х2, Мицрософт каже да неће аутоматски инсталирати драјвере означене Мануал и да ће то покварити ваш уређај.

Према новом ажурирању за документ подршке , Виндовс ће сада вратити грешку ДНФ (Дривер Нот Фоунд) када ваш периферни уређај нема доступно аутоматско ажурирање. Као резултат тога, уређај једноставно неће радити нити реаговати на ваше уносе.

Ово се дешава зато што се ручни управљачки програми више не инсталирају аутоматски када аутоматско ажурирање није доступно. Ако добијете горњу грешку приликом инсталирања новог уређаја, мораћете да преузмете ручни драјвер ручно пратећи ова решења:

  • Идите на Виндовс Упдате > Прикажи опционалне исправке > Ажурирања управљачког програма.
  • Поново повежите свој уређај.
  • Потражите драјвере на сајту произвођача.

Такође је важно то разумети Виндовс 10 је сада онемогућио могућност управитеља уређаја да преузима управљачке програме , тако да ћете сада морати да користите Виндовс Упдате ако желите да покренете уређај.

Мицрософт је напоменуо да је ова промена део дугорочне намере компаније да корисницима пружи већу контролу над ажурирањима за Виндовс, али такође изазива досадне проблеме када периферне јединице немају аутоматске драјвере.

Промене се сада уводе и утичу само на неке нове и старе периферне уређаје када аутоматско ажурирање драјвера није доступно.

Популар Постс