Поглед на нове функције које долазе у Виндовс 10 са Редстоне 5

  Виндовс 10 Старт мени

Слика љубазношћу: ЦНЕТ.цом

Следеће велико ажурирање оперативног система Виндовс 10 носи кодни назив Редстоне 5 и предвиђа се да ће стићи на јесен. Виндовс 10 Редстоне 5 је тренутно у развоју, а Мицрософт побољшава оперативни систем уз помоћ Виндовс Инсајдера. Виндовс 10 РС 5 ће бити велико ажурирање и увешће сетове, СвифтКеи интеграцију, побољшани Филе Екплорер са тамном темом и још много тога.

Иако још увек има довољно времена за Мицрософт да направи функције пре јавног лансирања касније ове године, софтверски гигант је већ развио неке од кључних карактеристика.Најбоље карактеристике Виндовс 10 Редстоне 5

Сетови

  Виндовс 10 сетови за Филе Екплорер

Слика љубазношћу: Мицрософт.цом

Сетови су велика ствар, јер доносе картице у све прозоре, у основи вам омогућавајући да покренете више апликација у истом прозору. На пример, моћи ћете да користите прегледач Едге и Оффице апликације у истом прозору.

Акрилна насловна трака и сиви нагласак чине прозоре Сетс атрактивнијим.

СвифтКеи

  СвифтКеи на Виндовс 10

Слика љубазношћу: Мицрософт.цом

СвифтКеи, популарно решење за тастатуру, коначно се обавезује на Виндовс 10 оперативни систем. Софтверски гигант је купио СвифтКеи у фебруару 2016. године, у време када је компанија још увек била посвећена Виндовс 10 Мобиле, и од тада компанија побољшава СвифтКеи на Андроид-у.

Мицрософт је једном требало да донесе СвифтКеи у Виндовс 10 Мобиле, али су се планови променили, а мобилна платформа је укинута. Мицрософт уместо тога доноси апликацију за тастатуру у Виндовс 10.

Ажурирање за Виндовс 10 Редстоне 5 долази са механизмом за аутокорекцију и предвиђање, а најновија верзија за преглед већ садржи тастатуру са СвифтКеи-ом.

Имајте на уму да СвифтКеи замењује мекану тастатуру у оперативном систему Виндовс 10 и да је дизајниран да ради само на таблетима. СвифтКеи би корисницима олакшао куцање помоћу тастатуре на додир. Другим речима, СвифтКеи је углавном користан за оне са таблетом или 2-у-1 уређајем који подржава тастатуру на додир.

СвифтКеи на Андроид-у и иОС-у долази са подршком за веома широк спектар језика, а то је управо оно што га чини једном од најнапреднијих тастатура на десктоп оперативном систему.

Ако имате таблет, биће вам дозвољено да испробате СвифтКеи на Виндовс 10 касније ове године на јесен.

Нови Филе Екплорер

  Филе Екплорер

Слика љубазношћу: Мицрософт.цом

Мицрософт коначно доноси Дарк Тхеме у Филе Екплорер на Виндовс 10. Менаџер датотека ће бити доступан и у тамним и у светлим темама, у складу са поставкама вашег рачунара.

Не само позадина, већ и контекстни мени у Филе Екплорер-у такође садржи тамну тему. Дијалози такође подржавају тамну тему, а ми ћемо добити побољшану тамну тему у будућој верзији пре јавног објављивања ажурирања за Виндовс 10 Редстоне.

Поред тамне теме, Филе Екплорер такође добија нови интерфејс заснован на картицама као део представљања Виндовс 10 Сетс.

Цлоуд Цлипбоард

  Међуспремник у оперативном систему Виндовс 10

Слика љубазношћу: Мицрософт.цом

Функција међуспремника постоји у свим оперативним системима, али постаје све боља и напреднија у Виндовс-у 10. Људи већ годинама траже модерно искуство међуспремника у Виндовс-у.

Нови Цлоуд Цлипбоард је једноставан и сладак и не разочара.

Ако користите пречицу на тастатури ВИН + В, појавиће се потпуно нови панел међуспремника. Цлоуд Цлипбоард нуди богато корисничко искуство, а можете да закачите одређене ставке, али и да их избришете.

Овај нови међуспремник ће бити доступан на свим вашим Виндовс 10 рачунарима који користе Редстоне 5, а Мицрософт користи моћ облака за покретање ове функције, што резултира брзом и безбедном разменом информација између уређаја.

Популар Постс