Подршка за Андроид апликације за Виндовс 10: Ево шта треба да знате

 Виндовс продавница

Под кодним називом Пројецт Латте, нова Мицрософт-ова иницијатива ће омогућити корисницима да покрећу своје омиљене Андроид апликације на Виндовс 10 рачунарима. Овај пројекат, ако га одобри највише руководство, омогућиће програмерима да донесу своје Андроид апликације у Виндовс 10 продавницу само помоћу алата за разговор о пакетима.

Квака је у томе што се конвертоване апликације морају држати Виндовс или Мицрософт АПИ-ја јер Гоогле услуге једноставно неће радити.

До сада, Гоогле ни на који начин није укључен у овај пројекат и Гоогле-ове Андроид апликације неће доћи у Виндовс Сторе. Међутим, Верује се да Гоогле ради на новој УВП ИоуТубе апликацији за Виндовс 10 и неће бити део пројекта Латте.Ова идеја је слична оној коју Амазон спроводи са линијом Киндле. С обзиром на то да Гоогле Плаи услуге неће бити доступне у оперативном систему Виндовс 10, то ће захтевати од програмера да одржавају засебне АПИ-је за своје Андроид апликације.

Прво Мицрософтово решење за повећање броја апликација у Виндовс продавници била је технологија под називом Пројецт Асториа. Овај пројекат је омогућио Андроид апликацијама да се покрећу на Виндовс 10 Мобиле и неколико ових експерименталних апликација је објављено преко продавница трећих страна, али технологија је била далеко од савршене.

Са Виндовс 10 Мобиле Пројецт Асториа, Мицрософт је аутоматски конвертовао Гоогле АПИ-је у сопствене АПИ-је. Није јасно да ли Мицрософт планира да поново крене истим путем и уради све за програмере, али не бисмо били изненађени ако ће то бити случај.

У хипотетичком сценарију, Пројецт Латте би могао бити Мицрософт-ов сребрни метак за проблем недостатка апликација у Виндовс Сторе-у са којим су се Виндовс телефони суочавали од свог почетка.

Мицрософт више не улаже у Виндовс 10 за мобилне уређаје, али недостатак апликација треба да се поправи за успех Виндовс 10 у С режиму, Виндовс 10Кс и сличним платформама.

Хардверски захтеви

Пројецт Латте не би био ексклузиван ни за једну одређену платформу, што значи да ћете моћи да покрећете Андроид апликације на Интел, АМД, па чак и АРМ хардверу.

Ово би могло да подстакне Виндовс 10 на АРМ платформи.

Корисничко искуство

Највећи проблем је искуство и оно ће несумњиво имати највећи потенцијал да се поврати. Виндовс 10 има сопствени скуп смерница за дизајн, АПИ-је и хардверске захтеве пажљиво изграђене за све оквире за развој апликација и претходна корисничка искуства.

Конвертоване Андроид апликације и даље ће се испоручивати са интерфејсима оптимизованим за мобилне уређаје који су направљени на основу Гоогле-овог Материал дизајна.

Перформансе би биле боље од традиционалних емулатора, али ће корисничко искуство бити катастрофално за неке апликације осим ако програмери нису вољни да оптимизују интерфејс за десктоп.

Популар Постс