Подршка матичне Андроид апликације за Виндовс 10 је и даље на путу за лансирање 2021

 Андроид апликације за Виндовс 10

Након напуштања пројекта Асториа, Мицрософт истражује начине да доведе Андроид апликације у Виндовс 10 и већ је омогућио подршку за стримовање путем апликације Ваш телефон за одабране Самсунг телефоне.

Најновија Мицрософтова идеја је Пројецт Латте, који има за циљ да помогне програмерима да запакују своју мобилну апликацију као МСИКС и омогући изворну подршку за Андроид подсистем. Пројекат је изграђен на врху Виндовс подсистема за Линук и у почетку ће подржавати апликације које су објавили програмери у Виндовс Сторе-у.

Ако се идеја имплементира, то би могло да помогне у решавању злогласног проблема са недостатком апликација у Виндовс продавници и такође побољша искуство продавнице на Виндовс 10 АРМ и Виндовс 10Кс.Још почетком октобра прошле године чули смо шапутање да Мицрософт ради на наследнику Пројецт Асториа, али још увек немамо опипљиве доказе који би то потврдили.

 Андроид апликације за Виндовс

Андроид апликације преко апликације Ваш телефон

Међутим, пројекат је и даље на путу и ​​очигледно није отказан. У ствари, први преглед ове функције могао би бити објављен у другој половини ове године. Да би понудио изворну компатибилност Андроид апликација, Мицрософт такође планира да замени Гоогле АПИ-је са Виндовс АПИ-јима где год је то могуће.

За разлику од Пројецт Асториа, Пројецт Лате и припадајући подсистем заснован на Линук-у биће мало напреднији са подршком за Виндовс 10 функције.

То ће омогућити крајњим корисницима да учитавају Андроид апликације на своју радну површину. Да бисте то урадили, требало би да отворите Подешавања програмера и омогућите режим програмера, а затим примените жељену апликацију.

Међутим, апликације као што су Гмаил, Пхотос и Плаи Сторе, које се у потпуности ослањају на интеграцију Гоогле Плаи услуга, неће радити на Виндовс 10.

Компатибилност Андроид апликација на Виндовс 10

Очекује се да ће већина АПК датотека радити без модификација и биће потребно мало труда да се Андроид апликације доведу на десктоп оперативни систем.

Међутим, неке апликације неће радити исправно, због проблема са резолуцијом екрана, недостатка Гоогле Плаи услуга и пада приликом коришћења тастатуре.

Очекује се да ће Пројецт Латте бити објављен у верзијама за преглед касније ове године и могао би у великој мери променити слику Виндовс продавнице.

Популар Постс