Почетни екран оперативног система Виндовс 10 добија подршку за тему

У ажурирању за октобар 2020. за Виндовс 10, најуочљивија промена су плочице „свесне теме“ у менију Старт. Мицрософт дозвољава плочицама Старт менија да користе ефекат транспарентности уместо чврсте боје акцента, а искуство се назива свјесно теме.

Као што се очекивало, иста функционалност сада долази на почетни екран апликације Виндовс 10. За оне који нису свесни, почетни екран је екран за покретање апликација који се појављује када отворите своје апликације.

На пример, ако отворите апликацију Виндовс 10 Сеттингс, можда ћете видети икону зупчаника у подешавањима пре него што се апликација покрене.Са следећим ажурирањем за Виндовс 10, Мицрософт уводи уводне екране који су свесни тема за УВП апликације, као што су Гроове Мусиц и Сеттингс.

Нова функција која има свест о темама ће омогућити да почетни екран прати тему вашег система – светлу или тамну – уместо да приказује боју системског акцента.

Уз подршку за тему и нове иконе инспирисане Флуент Десигн-ом, почетни екран оперативног система Виндовс 10 помаже да иконе УВП апликација искачу.

 Виндовс 10 светлосни уводни екран

Као што можете видети на горњем снимку екрана, ако користите светлосни режим на Виндовс 10 за систем или апликације, приметићете нови почетни екран са белом позадином.

 Виндовс 10 тамни почетни екран

Слично томе, ако пређете на тамни режим, Виндовс 10 ће приказати почетни екран са тамном темом.

То је мања промена, али је део Мицрософтовог плана да побољша доследност и кориснички интерфејс у ​​свим областима на Виндовс 10.

Чини се да Мицрософт тестира нови почетни екран само за одабране УВП апликације. Листа укључује Мицрософт продавницу, Виндовс безбедност, филмове и ТВ, Виндовс мапе, канцеларију, калкулатор, подешавања итд.

Поред тога, Мицрософт ради на још једном ажурирању које ће додати подршку за команду Ф5, картицу Тренутни статус и Напредни приказ уграђеном алату за дефрагментацију.

Исто тако, Мицрософт такође експериментише са заобљеним угловима за УВП апликације , Старт мени и Виндовс трака за претрагу.

Популар Постс