Побољшана Виндовс претрага се сада примењује на Виндовс 10 рачунаре

 Виндовс 10 претрага

Мицрософт уводи ажурирање на страни сервера које омогућава благо побољшану варијацију Виндовс Сеарцх-а на малопродајним верзијама оперативног система Виндовс 10, укључујући рачунаре са ажурирањем за мај 2019.

Виндовс претрага је постала суштински део Виндовс-а и сада је напреднија функција на Виндовс-у 10 у поређењу са старијим верзијама оперативног система. Претрага се ослања на индекс за брзо тражење информација као што су подешавања ОС-а, али корисници су се жалили да се понекад резултати претраге подешавања не подударају са уносом претраге.

Да би побољшао искуство Виндовс претраге, Мицрософт побољшава одељак Најбољи резултати подударања са новом ознаком Повезано: да би се разјаснило зашто се одређена поставка појавила у резултатима претраге. Тренутно се повезана ознака појављује само за апликацију Подешавања, али Мицрософт планира да прошири ову функцију да би укључила претрагу апликација у наредним недељама. Виндовс претрага

Мицрософт такође ажурира уграђену функцију за исправљање правописа у Виндовс Сеарцх-у како би вам помогао да пронађете оно што тражите. Виндовс претрага ће интелигентно разумети и приказати исправне резултате за грешке у куцању као што је „поверпионт“.

Вероватно ће проћи недељу или две пре него што ажурирана претрага буде спремна за милионе Виндовс 10 рачунара који се тренутно користе.

Популар Постс