Пинтерест тренутно нема планове за Виндовс 10 ПВА, али компанија није против те идеје

Прогресивне веб апликације су популарна технологија која омогућава програмерима да креирају веб локацију која изгледа и ради као матична апликација. Прогресивна веб апликација (ПВА) је званично подржана на Виндовс 10, а Твиттер је већ објавио свој ПВА у Мицрософт Сторе-у са подршком за изворне АПИ-је.

Пинтерест је прошле године прешао на ПВА модел. Компанија извештава да је ПВА био извор број један регистрација, повећање од 843% у односу на претходну годину и да има близу милион људи.

Зацк Аргиле, инжењерски менаџер, основно искуство у Пинтерест-у нам говори да компанија тренутно нема планове да своју Прогрессиве Веб Апп (ПВА) донесе у Мицрософт Сторе (раније Виндовс Сторе). Али компанија није против ове идеје и можда ће размислити о довођењу Пинтерест ПВА у Мицрософт Сторе у будућности.

Пинтерест остаје једна од најпопуларнијих друштвених мрежа. У основи омогућава корисницима да 'закаче' фотографије на виртуелну плочу са иглама. Још 2014. године, Пинтерест је имао званичну апликацију за Виндовс Пхоне, али је тихо повучена из продавнице.

Вреди напоменути да је сама Пинтерест-ова веб локација прогресивна веб апликација (ПВА) и да је можете претраживати у Мицрософт Едге претраживачу у оперативном систему Виндовс 10.

Популар Постс