Пазите на ове нове досадне грешке у оперативном систему Виндовс 10

  Упозорење о новим проблемима у оперативном систему Виндовс 10

Виндовс 10 октобар 2020 Упдате, такође познат као верзија 20Х2, је прилично стабилно издање са сјајним побољшањима, али је далеко од савршеног и нове грешке сада погађају неке кориснике након недавних закрпа.

Број од појавили су се проблеми са ажурирањем за Виндовс 10 октобар 2020 (верзија 20Х2) и Мицрософт је већ потврдио да истражује најмање једну нову грешку у оперативном систему.

У октобру је Мицрософт потврдио да истражује проблеме са аудио драјверима у верзији 20Х2 оперативног система Виндовс 10, а сада су пристигли извештаји од корисника који имају проблеме са Виндовс Упдате (апликација подешавања) и обављањем више задатака након примене недавних ажурирања.Апликација за подешавања која не реагује

У оперативном систему Виндовс 10 верзије 20Х2, страница за ажурирање оперативног система Виндовс може да се заглави на екрану „Провера ажурирања“ и Виндовс ће вас позвати да поново покренете систем да бисте завршили инсталацију кумулативних ажурирања. Приликом следећег поновног покретања, Виндовс ће поново тражити да поново покренете рачунар и имаћете две опције -

  • Ажурирање и искључивање
  • Ажурирајте и поново покрените

Корисници описано проблем као апсолутна „ноћна мора“ и изгледа да проблем још увек није решен у кумулативним ажурирањима из новембра 2020. На основу извештаја, изгледа да проблем потиче из Мицрософт Едге-а и може се решити ако покренете нови прегледач након примене ажурирања.

Ако се ваша апликација Подешавања замрзне или се Виндовс Упдате заглави у „Провера ажурирања“, покретање Мицрософт Едге-а са/без администраторских привилегија ће помоћи.

Алт-Таб преклопник апликација је покварен

Мицрософт такође истражује проблем где Мултитаскинг функција Алт-Таб ће отворити погрешан прозор .

На пример, ако су отворена три прозора – Нотепад, Калкулатор и ваш претраживач – и покушате да пређете на други прозор „Калкулатор“ користећи Алт-Таб, Виндовс 10 ће погрешно отворити Нотепад или претраживач.

  Виндовс Алт Таб

Прво тестери означено проблем у септембру, али је некако ушао у продукцијске верзије оперативног система Виндовс 10.

На основу извештаја и нашег сопственог тестирања, Алт-Таб је тренутно прислушкиван у оперативном систему Виндовс 10 20Х2 за неколико корисника и не постоји начин да то уради чак и ако онемогућите ново искуство Алт-Таб .

У цхангелог Буилд 20231 за инсајдере, Мицрософт је потврдио да је решио проблем који би могао да доведе до неочекиваних проблема при управљању отвореним прозорима помоћу Алт-Таб.

Технолошки гигант каже да још увек ради на поправци за Виндовс 10 верзију 20Х2 и да тренутно нема ЕТА.

Тренутно нема ЕТА – радимо на распореду издавања, приметио је технолошки гигант.

ТРИМ проблем

Грешка у Виндовс 10 верзији 20Х2/2004 ће и даље покушати да покрене ТРИМ команду на неподржаним чврстим дисковима и генерише грешке у Евент Виевер-у.

Команда ТРИМ омогућава оперативном систему (Виндовс 10) да обавести ССД диск који блокови података су неактивни и могу да се обришу.

Ова команда ради само са ССД дисковима, али захваљујући овој дугогодишњој грешци, Виндовс 10 ће покушати да покрене ТРИМ команду на вашим чврстим дисковима током заказаног скенирања и процес неће успети.

Као резултат тога, можда ћете приметити грешке у приказивачу догађаја када подесите прилагођени филтер за операције „дефрагирања“. Пошто Виндовс не може да изврши команду ТРИМ на неподржаном хардверу, можете безбедно да игноришете грешке.

Популар Постс