Патент сугерише да Мицрософт ради на паметној батерији за ултра брзо пуњење на Сурфаце уређајима

Патент који је објавио УСПТО сугерише да би Мицрософт могао да ради на паметним батеријама за подршку ултра брзог пуњења на мобилним рачунарским уређајима (телефон, таблет и нотебоок).

Први смо приметили, патент под називом Смарт батерије за ултрабрзо пуњење, поднео је Мицрософт још у фебруару 2017. објављено Уред за патенте и жигове Сједињених Држава 23. августа 2018.

Корисници имају приступ све већем броју преносивих рачунарских уређаја са којима корисници комуницирају сваког дана. На пример, корисници могу да носе мобилни телефон и таблет, преносиви музички плејер, носиве уређаје (нпр. сат, ремен или други носиви уређај) и тако даље. Даље, ови рачунарски уређаји могу укључивати додатне периферне уређаје који се користе за проширење функционалности рачунарских уређаја, као што су слушалице са напајањем, активна оловка, уређаји за контролу курсора (нпр. миш или трацкпад), наменски контролери за игре и тако даље, Мицрософт пише у позадини патента.Мицрософт описује патентирану технологију у наставку:

Описани су методе и уређаји за пуњење паметне батерије у рачунарском уређају. Методе и уређаји могу укључивати одређивање, од стране контролера за управљање батеријом, конфигурације пуњења за управљање једним или више батеријских модула паметне батерије и преношење сигнала конфигурације пуњења на један или више батеријских модула паметне батерије.

 Мицрософт патент за паметну батерију

Методе и уређаји могу укључивати примање, преко најмање једног од мноштва калемова за пуњење, енергије од бежичног сигнала заснованог на енергији спајања бежичног сигнала до најмање једног од мноштва калемова за пуњење на фреквенцији као што је најмање једна од мноштво калемова за пуњење и пуњење најмање једног батеријског модула повезаног са одговарајућом једном од мноштва контролних плоча батерије као одговор на дотичну једну од мноштва намотаја за пуњење која прима снагу од бежичног сигнала.

Популар Постс