Патент сугерише да Мицрософт ради на новој виртуелној тастатури осетљивој на притисак за лаптопове

 Уређаји са два екрана са оперативним системом Виндовс 10

Слика љубазношћу: ЦНЕТ.цом

Интел, Леново, Асус су дошли на Цомпутек 2018 са лаптопом који има два екрана са виртуелном тастатуром. Према а патентна пријава која је поднета 9. јануара 2017. и објављена у четвртак, Мицрософт можда ради на новој виртуелној тастатури осетљивој на притисак која би могла да се примени на рачунарском уређају.

Патент истражује технологију која има за циљ да изврши притисак и покрете на виртуелну тастатуру и може се применити на рачунарском уређају као што је лаптоп или 2-у-1 ПЦ. За разлику од садашње генерације лаптопова са двоструким екраном, Мицрософт-ова технологија би могла да препозна кључ који је активиран додиром и такође може да активира додатне команде, што је последица коришћења система за детекцију притиска.Остварења се односе на коришћење карактеристика притиска додирних уноса усмерених на виртуелну тастатуру за контролу симбола које виртуелна тастатура емитује. Конкретно, приликом интеракције са виртуелном тастатуром, притисци физичких додира усмерених на приказану виртуелну тастатуру се осећају и укључују у одговарајуће додирне уносе који се пружају виртуелној тастатури, објашњава Мицрософт.

Тастатура би такође могла да препозна да ли куцате мало слово или не.

 Патент виртуелне тастатуре

Слика љубазношћу: УСПТО

У процесу одређивања које симболе емитује виртуелна тастатура, виртуелна тастатура узима у обзир карактеристике притиска додирних улаза. Функција притиска додирног улаза усмерена на виртуелну тастатуру може да контролише који се симбол исписује активацијом виртуелног тастера додирним уносом. Притисак такође може, или алтернативно, да покрене излаз симбола који не одговарају кључним активацијама, трансформишу речи или симболе (нпр. писање великих слова, бирање дијакритичких знакова, примена визуелних ефеката), објашњава компанија у пријави патента.

Обликовање речи, које се такође назива превлачењем до писања, писањем облика и куцањем покретима, укључује праћење непрекидне путање додира на виртуелној тастатури да би се пресецала (или пролазила довољно близу), редом, слова жељене речи . Статистички модели језика и функције покрета (нпр. флексије, задржавања, петље) се користе за одабир највероватније речи дуж уцртане путање када се покрет заврши, објашњава Мицрософт.

Популар Постс