Патент сугерише да би Мицрософт можда радио на паметним слушалицама

Патенти су постали велики посао за Мицрософт и компанија је у прошлости успела да претвори патентну технологију у производ. Према патентној пријави, Мицрософт можда истражује нови и побољшани дизајн за паметне слушалице. Мицрософтова патентна пријава поднета је још у октобру 2017. године, а ове недеље је објавила Канцеларија за патенте САД.

Паметне слушалице би могле да замене физичке контроле гласовним командама дигиталног помоћника, како би помогли купцима да извуку максимум из куповине.

Аппле је недавно представио АирПодс и чини се да би Мицрософт могао радити на сличном уређају. Апликација за патент објашњава аудио додатке који се могу носити за рачунарске уређаје.У једној реализацији носиви аудио додатак обезбеђује интерфејс заснован на говору између корисника и оближњег рачунарског уређаја за извођење микрозадатака које иницирају корисници или рачунарски уређаји које они описују као тражење времена, како су ваше акције данас, шта је саобраћај као, направите белешку/подсетник, позовите и тако даље, технологија је описана у патентној пријави.

 Патент Мицрософт Еарбудс

Слика љубазношћу: ПатентлиАппле

Патентиране слушалице имају канал за аудио сенсинг који би надгледао аудио сигнал који детектује микрофон и може покренути сложену аудио обраду.

Популар Постс