Патент сугерише да би Мицрософт могао побољшати механизам шарке Сурфаце уређаја

 Мицрософт Сурфаце Кицкстанд

Слика љубазношћу: АрсТецхница

Речено је да Мицрософт ради на новом водећем Сурфаце уређају који би могао бити представљен касније ове године уз велике хардверске промене. Према новом патенту, Мицрософт можда планира да побољша шарку засновану на квачилу која се налази у Сурфаце 2-у-1 ради бољих перформанси приликом промене фактора форме уређаја.

Први смо приметили патент под називом „ШАРКА ТРЕЊА СА ОТПОРОМ НА СВЈЕЧИЛУ“ је поднео Мицрософт крајем 2018. објавио УСПТО дана 28.02.2019.Патент описује шарку која укључује осовину и траку причвршћену око осовине ради ротације. У патентној пријави су описане фрикционе шарке са ниским или нижим нивоима отпора затварања.

 Патент површинске шарке

Слика љубазношћу: УСПТО

Мицрософт каже да би мањи отпор затварања могао бити погодан за потрошаче, а већи ниво отпора отварања повећава стабилност уређаја.

Ниво отпора затварања се успоставља или регулише помоћу квачила или другог механизма за закључавање. Механизам за закључавање успоставља низак или нижи ниво отпора затварања, док одржава висок или виши ниво отпора отварања. У неким случајевима, компоненте квачила су уграђене у, или на други начин интегрисане са осовином шарке за трење. На пример, око осовине се може поставити оковратник да би се обезбедило квачило са ваљцима или друго једносмерно квачило, објашњава Мицрософт у пријави патента.

Популар Постс