Патент: Мицрософт проналази начин да користи машинско учење за откривање варања у игрицама

 Ксбок

Слика љубазношћу: Гееквире.цом

Мицрософт је поднео а патент под називом Откривање варања у играма са машинским учењем у мају 2017. године, а објавила га је Канцеларија за патенте и жигове Сједињених Америчких Држава 28. јуна. Патент објашњава технологију коју би компанија могла да користи за откривање варања у видео снимцима, а покреће га машинско учење.

Патент сугерише да би Мицрософт користио машинско учење за откривање варања у видео играма, уместо да користи програме против варања. Очигледно се односи на платформу за игре, али је вероватно да ће ова технологија проћи и на Виндовс 10.Оно што је још важније напоменути је да патент још није одобрен или одбијен.

Технологију покреће машинско учење тако да би Мицрософт посматрао понашање играча како би утврдио да ли играју легитимно или не.

Откривени су примери који се односе на откривање варања на нивоу платформе игре коришћењем техника машинског учења. Један пример пружа рачунарски систем који се састоји од логичког подсистема и подсистема за чување података. Подсистем за држање података садржи инструкције које логички подсистем може да изврши за примање обавештења у вези са напретком корисника у игри коју игра пружа платформи за игре на мрежи, примену функције класификације како би се напредак корисника у игри класификовао као нормалан или изванредан на основу обавештења, ако је напредак класификован као изванредан, онда предузимање радње као одговор на класификацију ван граница, а ако напредак није класификован као изванредан онда не предузимање радње, наводи се у патенту.

Популар Постс