Ове Мицрософт апликације добијају визуелно освежавање за Виндовс 11

 Виндовс 11 модеран интерфејс

Виндовс 11 је представљен у јуну, са великим изменама у целокупном интерфејсу које оправдавају скок у броју верзије оперативног система. Виндовс 11 комбинује најбоље од Флуент Десигн-а и ВинУИ-а да би омогућио модерно искуство прилагођено додиру за уређаје који испуњавају минималне захтеве.

Уз Виндовс 11, Флуент Десигн постаје све бољи, а Мицрософт такође представља нови материјал за дизајн под називом Мица који ће омогућити апликацијама и елементима радне површине да одговарају вашој позадини. Међутим, ове промене првенствено утичу на системске елементе, што значи да програмери апликација морају да ажурирају своје апликације како би на најбољи начин искористили Виндовс 11.

Не треба да чуди што Мицрософт планира да ажурира скоро све изворне апликације са изгледом инспирисаним Виндовс 11. Компанија је, на крају крајева, упозната са Флуент Десигн-ом јер је на њему радила годинама. У овом чланку ћете пронаћи листу Мицрософт апликација које ће бити ажуриране са изгледом Виндовс 11 у блиској будућности.МС Паинт

Мицрософт коначно даје велику визуелну ревизију на једну од најпопуларнијих апликација – МС Паинт.

 МС Паинт освежавање

Нови снимци екрана МС Паинт-а први пут су се појавили на Унспласх Виндовс страници, а више детаља је касније поделио Мицрософтов директор за Виндовс Панос Панаи. Као што можете видети на горњој слици, МС Паинт ће коначно одговарати језику Флуент Десигн оперативног система Виндовс 11 и новом заглављу.

 Дизајн МС Паинт за Виндовс 11

Као што се очекивало, МС Паинт коначно добија подршку за изворне поставке тамног режима оперативног система Виндовс 11 и нове контроле прилагођене додиру за ставке у менију заглавља. Постоје нове иконе, заобљени углови, побољшани бирач боја, нови бирач фонта и нови начин прилагођавања подешавања четкице.

Као део новог дизајна заглавља, Паинт добија одвојена дугмад за поништавање, чување, преглед и датотеку.

Ово визуелно освежавање даје Мицрософт Паинт-у много модернији изглед и ове промене ће почети да се примењују на тестере у програму Виндовс Инсидер у наредним недељама.

Нотепад

Током догађаја 24. јуна, Мицрософт је представио нови изглед Нотепад-а са подршком за Оффице или Паинт мени заглавља.

 Паинт и Нотепад на Виндовс 11

Овај компактни мени заглавља користи контроле прилагођене додиру, а иконе и типографија су ажурирани. Изгледа много чистије и лакше за очи, а такође одговара изгледу и осећају Виндовс 11.

Апликација Мицрософт Пхотос

Мицрософт такође освежава апликацију Фотографије са Виндовс 11. Као део ажурирања, можете очекивати нови интерфејс и нове контроле које ће бити усклађене са визуелним освежавањем ВинУИ-ја.

 Апликација Фотографије

Као што можете видети на горњој слици екрана, чини се да апликација Мицрософт Пхотос добија нови плутајући мени који ће укључивати опције за уређивање, као што су исецање, ротирање и још много тога.

Диктафон

 Апликација за снимање гласа

Током догађаја, Мицрософт је такође представио нови изглед Диктафона и чини се да користи ВинУИ 2.6 контроле. Поред тога, лево бочно окно је ажурирано побољшаним паддингом за бољу подршку хардвера за додир. Исто тако, Диктафон сада може да прикаже звучне таласе шта год сними.

Апликација Виндовс калкулатор

Апликација Виндовс калкулатор такође добија мали редизајн који доводи алатку за израчунавање у складу са остатком приступа Флуент Десигн.

 Освежавање Виндовс калкулатора

Апликација Калкулатор је преписана у Ц#, а заобљени углови ВинУИ 2.6 су сада видљивији, а такође је подржан и тамни режим. Као што можете видети на снимцима екрана, целокупни интерфејс Калкулатора се није много променио за Виндовс 11.

Сниппинг Тоол

Други велика промена у екосистему апликација Виндовс 11 односи се на класичну алатку за исецање и апликацију Снип & Скетцх.

 Промена алата за исецање

Реновирани алат за исецање је креиран коришћењем класичног алата за исецање и Снип & Скетцх. И даље можете да јој приступите помоћу пречице на тастатури ВИН + СХИФТ + С или такође можете потражити апликацију у менију Старт.

Ажурирани алат за исецање ће подржавати правоугаони исечак, исечак слободног облика, исечак за Виндовс и исечак преко целог екрана.

Апликација за сат

 Ажурирање Фоцус Сессионс

Апликација Сат добија ажурирани изглед са подршком за Фоцус Сессионс и Спотифи интеграција на Виндовс 11 и Виндовс 10.

Интеграција Фоцус Сессионс у оперативни систем ће вам омогућити да изаберете задатак из Мицрософт То До и пуштате музику у позадини док завршите свој посао.

Маил & Цалендар

 Клијент поште за Виндовс 11

Апликација Маил & Цалендар такође добија визуелна побољшања (заобљени углови).

Друга побољшања апликације

 • ПоверТоис да бисте добили кориснички интерфејс за подешавања инспирисан Виндовс 11.
 • Мицрософт Теамс је сада заснован на ВебВиев-у и подржаваће кориснички интерфејс сличан Виндовс 11.
 • Оффице апликације такође добијају визуелно освежење.

Такође очекујемо мања побољшања за апликације као што је Гроове Мусиц.

Популар Постс