Оснивач Мицрософта Билл Гатес: Аппле је невероватна компанија

 Мицрософт Билл Гатес

Слика љубазношћу: ЦНБЦ.цом

У интервјуу за ЦНБЦ, суоснивач Мајкрософта Бил Гејтс рекао је да је Аппле невероватна компанија и чини се да је Еплова снажна профитна позиција у технолошкој индустрији импресионирала Гејтса.

Аппле је невероватна компанија, а више њих није огромна. Највеће технолошке компаније тренутно имају веома јаку профитну позицију, али Аппле има највише од свега, рекао је Бил Гејтс.Цхрис Цапоссела, Мицрософтов директор маркетинга, рекао је у недавном интервјуу да је старо ривалство између Мајкрософта и Епла је завршено . То је због нове стратегије компаније која укључује довођење апликација и услуга на Аппле-ову платформу и уређаје. Слично томе, Аппле такође доноси своје апликације у Мицрософт Сторе.

Мислим да је Ворен применио велико размишљање тамо, рекао је Гејтс. То није као технолошка шпекулативна компанија у којој још увек губи новац или било шта друго.

Мицрософт и Аппле су стари ривали, такмичили су се једни против других на тржишту рачунара и паметних телефона. Културна промена је, међутим, приморала Мицрософт и Аппле да ближе сарађују. Непотребно је рећи да сарадња између Мицрософта и Аппле-а на крају иде у корист њиховим корисницима, јер и Мицрософт и Аппле развијају апликације за иОС и Виндовс.

Мицрософт већ неко време улаже у Апплеов екосистем, а Аппле такође подржава Виндовс 10 платформу са новом апликацијом иТунес.

Чини се да Мицрософт више не види Аппле као непријатеља, вероватно због нове стратегије компаније на више платформи. Као део ове стратегије, Мицрософт доноси апликације и услуге на сопствену платформу и уређаје у Цупертину.

Није тајна да је Мицрософт развио више апликација за ривалске платформе него сопствени Виндовс Пхоне. Мицрософт је дуго био критикован због превише улагања у Андроид телефоне и иПхоне. Док се корисницима Виндовс Пхоне-а ова стратегија није допала, Мицрософтова стратегија за више платформи се прилично лепо обликује. Мицрософт има за циљ да побољша интеграцију између рачунара са оперативним системом Виндовс 10 и иПхоне-а са Едге претраживачем и Цортаном.

Јуче, на конференцији за програмере Буилд 2018, компанија је најавила подршку за Виндовс Тимелине за Андроид и иПхоне , ова функција такође приближава паметне телефоне и Виндовс 10 рачунаре корак ближе.

Популар Постс