Опоравак датотека постаје лакши за Виндовс 10 у следећем ажурирању

 Виндовс Филе Рецовери

Мицрософт разуме бол од случајног брисања датотеке коју нисте намеравали. Почетком 2020.

Мицрософт-ов алат за опоравак за Виндовс 10 постаје све бољи у следећем ажурирању које треба да стигне касније ове године и промене се већ уводе у тестере у програму Виндовс Инсидер.

Са најновијим ажурирањем за преглед, Виндовс алатка за опоравак датотека постаје бржа и подржава два нова режима – „обичан“ и „опсежан“.Користећи нови „обичан“ режим, сада можете да скенирате свој диск (НТФС систем датотека) у потрази за избрисаним датотекама и покушате да их вратите. Мицрософт приметио тај редовни режим је стандардна опција опоравка за кориснике и требало би да се користи када покушавате да опоравите датотеке које сте недавно избрисали.

Редовни режим је лакши од осталих метода и свако ко има основно знање о командној линији требало би да може да опорави своје датотеке. Иако је обичан режим лакши за корисника, можда неће функционисати ако је слободан простор на вашем диску замењен, посебно ако ваш рачунар долази са ССД уређајем.

Ако покушавате да опоравите датотеке које су избрисане давно, Мицрософт препоручује коришћење новог „опширног режима“, који функционише чак и када је диск оштећен.

Од првобитног издања Виндовс Филе Рецовери-а 2020. године, Мицрософт каже да је добио вредне повратне информације од корисника и да ће у наредним месецима бити објављено више побољшања алата.

Прво велико ажурирање за алатку за опоравак биће објављено за ширу јавност користећи Виндовс 10 верзију 2004 или новију почетком 2021.

Популар Постс