Оно што до сада знамо о Мицрософтовом Виндовс Лите-у о којем се причало

 Виндовс Лите гласине

У 2018, вишеструке гласине су то тврдиле Мицрософт ради на лаганој верзији Виндовс-а оптимизован за јефтине и приступачне 2-у-1 уређаје. Неки медији су известили да би Виндовс Лите могао бити смањена верзија оперативног система Виндовс 10 која би циљала Гоогле-ов Цхроме ОС у сектор образовања .

Ако извештаји садрже икакву истину, Виндовс Лите ће бити Мицрософтов одговор на Цхроме ОС. Дивљи извештај чак сугерише да Мицрософт неће промовисати овај нови оперативни систем под брендом Виндовс и да би могао имати мало другачији изглед.

Важно је напоменути да Мицрософт није потврдио развој Виндовс Лите-а и у овом тренутку то није ништа друго до гласина. Овај чланак говори о будућем облику оперативног система компаније Мицрософт, на основу гласина и открића.Шта је Виндовс Лите?

Наводно, Виндовс Лите је поједностављена и закључана верзија Виндовс-а за буџетске уређаје. Име Виндовс Лите је први пут примећено у Виндовс 10 СДК-у, а дивље гласине су откриле да би Виндовс Лите могао да избаци живе плочице за радикално редизајниран Старт мени.

Као и Виндовс 10 С, ова верзија Мицрософтовог десктоп оперативног система ће наводно покретати апликације из Мицрософт Сторе-а, као и веб апликације (познате и као ПВА). О коме се прича о Лите десктоп ОС-у неће заменити ниједну верзију Виндовс-а.

 Старт мени

Виндовс Лите би могао имати минималистички изглед како би несметано радио на јефтинијим уређајима. Ово ће омогућити оперативном систему да се такмичи са Гоогле Цхроме ОС-ом у образовној ниши.

Виндовс Лите, заиста лаган ОС

Укупан језик дизајна Виндовс Лите-а биће једноставнији, што свакако има смисла јер би смањио системске захтеве, омогућавајући му да неометано ради на нижим рачунарима. Као и Гоогле Цхроме ОС, Виндовс Лите ће бити дизајниран за системе који могу имати око 4 ГБ РАМ-а.

Рачунари који покреће Виндовс Лите могу бити савршен избор за купце којима није потребан пуни Виндовс. Такође ће се свидети купцима заинтересованим за 2-у-1 који покреће Цхроме ОС или иПад са иОС-ом. Ова верзија Мицрософтове десктоп платформе ће задовољити основне потребе и перформансе ће бити пристојне чак и на уређајима са јефтинијим хардвером.

Другим речима, Виндовс Лите је за људе којима су потребни јефтини 2-у-1 уређаји за обављање основних свакодневних активности као што су уређивање докумената, гледање филмова и прегледање веба.

Датум издавања Виндовс Лите-а

Мицрософт није званично потврдио такве извештаје. У овом тренутку није познато да ли ће или када ће Виндовс Лите бити доступан. Недавни налази такође сугеришу да је ОС можда прилично далеко у развоју и да би могао бити представљен касније ове године, са могућим наговештајима који ће се појавити у будућим догађајима.

Гласине су такође тврдиле да се ОС неће моћи купити појединачно и да ће се нудити са новим приступачним уређајима.

Закључак

 Контроле музике у оперативном систему Виндовс 10

Мицрософтов лагани Виндовс Лите оперативни систем о коме се дуго причало може покретати апликације универзалне Виндовс платформе и прогресивне веб апликације, које су модерне веб странице које раде као ванмрежна апликација.

Дивље гласине су такође тврдиле да би овај десктоп ОС могао имати редизајнирани Старт мени који испушта функције Ливе Тилес-а ради једноставног изгледа.

Оперативни систем је наводно намењен онима попут 2-у-1 и лаптопова који користе лагани Цхроме ОС од Гоогле-а.

Заиста лагани Мицрософтов ОС би такође могао да има функцију која се тренутно укључује и увек је повезана. Моћи ће да ради на било ком ЦПУ-у, укључујући Снапдрагон процесоре.

Заиста лаган десктоп ОС звучи као добра идеја и ако су гласине тачне, могли бисмо да видимо лансирање Лите-а касније ове године.

Популар Постс