ОнеДриве фор Бусинесс подржава услуге аутоматизоване транскрипције

Слика љубазношћу: Мицрософт.цом

Мицрософт је најавио да ће његова ОнеДриве фор Бусинесс апликација ускоро подржавати аутоматизоване услуге транскрипције. Услуга ће омогућити својим корисницима да креирају транскрипте за своје видео и аудио датотеке.

Нову функцију ће покретати АИ технологија у пакету са Мицрософт Стреам-ом, а процес ће се одвијати у Мицрософт облаку. Технологија ће помоћи корисницима да побољшају приступачност и претрагу док гледају видео или слушају аудио датотеку.Када будете спремни да учините видео широко доступним широм организације, можете да отпремите и објавите у Мицрософт Стреам. Наставићете да добијате услуге транскрипције као и друге могућности вођене вештачком интелигенцијом, укључујући детекцију лица у видеу и аутоматске титлове. Важно је да ваш аудио и видео садржај никада не напушта Мицрософт Цлоуд; не пролази кроз потенцијално скупе и несигурне услуге трећих страна, каже Мицрософт.

Мицрософт је такође потврдио да ће ова функција подржавати не мање од 320 различитих типова датотека и помоћи у коришћењу личних видео и аудио средстава. Ова функција такође помаже корисницима да лако пронађу видео и аудио датотеке у облаку због аутоматски креираног транскрипта.

Док гледате видео или слушате аудио датотеку, комплетан транскрипт (побољшавајући и приступачност и претрагу) ће се приказати директно у нашем водећем прегледнику у индустрији, који подржава преко 320 различитих типова датотека. Ово ће вам помоћи да користите своју личну видео и аудио имовину, као и да сарађујете са другима како бисте произвели свој најбољи рад, наводи Мицрософт у саопштењу.

Очекује се да ће ова функција користити пословним корисницима јер се баве презентацијама и помаже им да лако пронађу одређену медијску датотеку само укуцавањем речи или фразе које се чују током видео или аудио записа.

Мицрософт није потврдио временску линију када се очекује да ће се ова функција увести у свој ОнеДриве фор Бусинесс, али компанија планира да је објави негде ове године. Више информација или детаља о овој функцији ћемо добити на Игните конференцији компаније која би требало да се одржи од 24. до 28. септембра.

Популар Постс