Објављена кумулативна исправка за Виндовс 10 КБ4481031 .НЕТ Фрамеворк

 Виндовс Упдатес

Мицрософт је 22. јануара почео да уводи Виндовс 10 КБ4481031 како би ажурирао .НЕТ Фрамеворк 3.5 и 4.7.2 са исправкама и побољшањима. Ажурирање је пуштено корисницима на Виндовс 10 верзију 1809 и Виндовс Сервер 2019.

Виндовс 10 КБ4481031 решава неколико грешака у .НЕТ Фрамеворк 3.5 и 4.7.2. Према евиденцији промена, Мицрософт је решио проблем са прикупљањем смећа у коду који је компајлиран ЈИТ.

Кумулативно ажурирање за .НЕТ Фрамеворк такође укључује исправке за Нет.тцп ВЦФ услуге које хостује ИИС. Мицрософт каже да је услуга постала недоступна на неким рачунарима када је сервис за дељење портова поново покренут.Данас је Мицрософт ажурирао документ подршке да приметимо да је ажурирање случајно испоручено на Виндовс 10 уређаје преко Виндовс Упдате као аутоматско преузимање. Мицрософт каже да је ажурирање и даље доступно за преузимање, али систем неће аутоматски преузети датотеке.

Чини се да ажурирање никада није било предвиђено за аутоматско преузимање на производним уређајима. Произвођач софтвера је исправио грешку и компанија сада нуди ажурирање само за напредне кориснике (познате и као тражитељи) који ручно проверавају ажурирања у апликацији Подешавања.

Током 24 сата, ово кумулативно ажурирање од 22. јануара 2019. за .НЕТ Фрамеворк 3.5 и 4.7.2 (КБ4481031) било је широко доступно на Виндовс Упдате као аутоматско ажурирање. Од 23. јануара 2019. ово ажурирање се више не нуди на Виндовс Упдате-у као аутоматско ажурирање, већ само за оне који траже да оду у Подешавања > Ажурирање и безбедност > Виндовс Упдате, а затим изаберу Провери ажурирања, као што се очекује. Ова исправка је и даље доступна на ВСУС-у и Мицрософтовом каталогу ажурирања, објашњава Мицрософт.

Ако нисте онемогућили аутоматско преузимање ажурирања за Виндовс 10, вероватно је да је кумулативна исправка за .НЕТ Фрамеворк већ инсталирана на вашем рачунару.

 НЕТ Фрамеворк ажурирање

Да бисте проверили да ли је ажурирање инсталирано, идите на Подешавања > Ажурирање и безбедност > Виндовс Упдате и додирните дугме „Прикажи историју ажурирања“.

У случају да ажурирање није инсталирано, можете да одете у Подешавања > Ажурирање и безбедност > Виндовс Упдате, а затим да изаберете Провери ажурирања.

Могуће је да ће промене укључене у најновију кумулативну исправку .НЕТ Фрамеворк-а бити испоручене корисницима као аутоматско преузимање следећег уторка закрпе.

Популар Постс