Објављен Виндовс 11 КБ5017389 (22Х2) – шта је ново и познати проблеми

 Виндовс 11 КБ5017389 (22Х2)

Виндовс 11 КБ5017389 је прво опционо ажурирање за преглед за верзију 22Х2 и излази у јавност са многим побољшањима. Закрпа се покреће преко ВУ-а, али је Мицрософт такође објавио директне везе за преузимање за Виндовс 11 КБ5017389 офлајн инсталационе програме у каталогу ажурирања.

КБ5017389 није обавезно ажурирање за Виндовс 11 22Х2 ажурирање , али то је прва опциона закрпа са пуно исправки грешака. Ова закрпа се може инсталирати само на Виндовс 11 верзију 22Х2 (верзија 21Х2 или оригинални Виндовс 11 не подржава ажурирања објављена за верзију 22Х2).

Ажурирање се приказује као кумулативни преглед ажурирања 2022-09 за Виндовс 11 верзију 22Х2 за системе засноване на к64 (КБ5017389) и унапређује систем до верзије 22621.608. Да бисте га преузели и инсталирали, једноставно кликните на дугме за преузимање испод одељка опционих ажурирања у Виндовс Упдате-у.Када завршите, поново покрените систем да бисте завршили са применом промена. Ово је прилично велико опционо ажурирање за преглед и мораћете да поново покренете систем када се то од вас затражи. Инсталација би могла да потраје дуже од пет минута и потребно је само једно поновно покретање да би се довршила примена промена.

Као и увек, промене укључене у ову закрпу почеће да се приказују јавности са циклусом закрпе у уторак у октобру 2022.

Везе за преузимање за Виндовс 11 КБ5017389

Везе за директно преузимање за Виндовс 11 КБ5017389: 64-битни

Горња веза води до каталога Мицрософт Упдате који је библиотека офлајн инсталатора Виндовс Упдате. Да бисте започели, можете да кликнете на дугме „Преузми“ поред верзије оперативног система инсталираног на вашем рачунару и покренете .мсу датотеке да бисте започели инсталацију ажурирања.

Виндовс 11 КБ5017389 (верзија 22621.608) евиденција промена

Виндовс 11 Буилд 22621.608 додаје динамичнији садржај виџета на вашу траку задатака помоћу функције која се зове „означавање обавештења“. Значка обавештења подсећа кориснике када имају непрочитана упозорења у виџетима.

Ако кликнете на значку, приметићете банер на врху табле, који вам омогућава да сазнате више о вести или ажурирању које је покренуло значку обавештења.

Виндовс 11 Буилд 22621.608 је такође решио проблем где би се ажурирања за Мицрософт Сторе нагло завршила. Још једна грешка је исправљена где ИЕ режим доводи до поновног учитавања картица у сесији. Мицрософт је закрпио проблем где апликације захтевају инсталацију ако их није потписала Мицрософт продавница.

Ево листе свих исправки грешака и побољшања:

 • Мицрософт је решио проблем који ствара дупли ред за штампање. Када се то догоди, оригинални ред за штампање престаје да реагује и штампач не ради.
 • Решен је проблем где су МСХТМЛ и АцтивеКс правила могла бити заобиђена за контролу апликација Виндовс Дефендер-а.
 • Решен је проблем који утиче на Мирацаст кориснички интерфејс.
 • Решен је проблем где корисници нису могли да одбаце закључани екран да би видели екран са акредитивима због грешке у којој ЛогонУИ.еке престаје да реагује.
 • Решен је проблем где позивање са две СИМ картице не функционише. На пример, ако СИМ није изабран на телефону и позив се започне преко уређаја, функција Дуал СИМ неће радити.
 • Решен је проблем где функција ФиндНектФилеНамеВ() може да пропушта меморију.
 • Решен је проблем који утиче на робокопију.
 • Решен је проблем који узрокује грешку Плавог екрана смрти ОнеДриве.
 • Решен је проблем који утиче на корисничке профиле у ромингу. Када се то догоди, нека ваша подешавања се не враћају.
 • Решен је проблем који узрокује цурење меморије када монтирате мрежни диск.

Познати проблеми

Да ли је Мицрософт упознат са неким познатим проблемима у првом опционом ажурирању за Виндовс 11 22Х2? За сада, компанија каже да није наишла на ниједан извештај који би указивао на критичне проблеме у оперативном систему.

Званичне белешке о издању једноставно наводе да Мицрософт тренутно није свестан проблема са овом исправком.

Међутим, видимо извештаје о неуспелим инсталацијама. На пример, један од корисника приметио да се КБ5017389 приказује као ажурирање доступно у Виндовс Упдате-у заједно са кумулативним ажурирањем 2022-09 за .НЕТ и обе исправке не успевају.

Ажурирао сам на .601 и очекивао сам да ће Виндовс Упдате обезбедити .607, али се уопште не нуди. Покренуо сам ДИСМ да проверим складиште компоненти. Не показује корупцију. Покренуо сам сфц /сцаннов који такође не показује оштећење. Покушао сам поново поменуту скрипту за ресетовање, један од погођених корисника забележено у центру за повратне информације .

Ако наиђете на проблеме са инсталацијом, препоручујемо да покренете .мсу офлајн инсталациони програм преузет из каталога Мицрософт Упдате.

Популар Постс