Објављен Виндовс 11 Буилд 25115 са новом функцијом Предложене радње и још много тога

 Виндовс 11 Буилд 25115

Виндовс 11 Буилд 25115 је ту са једном новом функцијом и мноштвом општих побољшања.

Данас је Мицрософт објавио низ нових верзија за преглед за Виндовс 11, укључујући нову верзију за преглед из активне развојне гране. Виндовс 11 Буилд 25115 се сада покреће за тестере на Дев Цханнел-у и то је у суштини један од раних летова за верзију 23Х2 (ажурирање које ће бити објављено касније следеће године).

За оне који нису упознати са циклусом развоја Виндовс-а, дошли смо до тачке у којој је Виндовс 11 верзија 22Х2 завршена и вероватно ће достићи РТМ статус до краја месеца. Пошто је овогодишње ажурирање функција прилично завршено, Мицрософт је започео рад на тестирању верзије 23Х2 Сун Валлеи 3, пуштајући почетну верзију за тестере.Уз данашњу верзију за преглед, Мицрософт је представио нову функцију под називом „Предложене радње“ која је првобитно била задиркивана раније ове године.

Дакле, шта је тачно предложена радња? Као што име сугерише, то је нова функција која покушава да погоди шта желите следеће да урадите у зависности од текста који сте одабрали. На пример, ако истакнете датум у Мицрософт тимовима, постоји велика вероватноћа да ћете га или налепити у другу апликацију или креирати догађај у свом календару.

 Предложене радње за Виндовс 11 Буилд 25115

Са предложеним радњама, Мицрософт ће смањити број корака потребних за извршење радње након копирања или одабира текста. У горњем случају, када означите датум, у апликацији ће се сада појавити упит који предлаже да направите догађај у календару за изабрани дан.

 Буилд 25115 Предложене радње

Исто тако, ако истакнете телефонски број, као што је приказано на горњој слици екрана, видећете опцију да позовете број или да га претражите на Бинг-у помоћу Мицрософт Едге-а. Тренутно нема много тога да се настави, али смо чули да технолошки гигант планира да користи своје функције машинског учења како би боље разумео понашање корисника и понудио релевантне предлоге,

Ова функција би заиста могла да убрза неке од задатака које обављамо ручно на Виндовс-у, али зависи од тога колико је добро имплементирана.

Побољшања и исправке за Виндовс 11 Буилд 25115

Као што смо истакли у нашим претходним извештајима, ажурирање за Виндовс 11 за 2023. је у раној фази развоја и очекује се да ће већина функција бити покренута нешто касније.

Осим предложених радњи, Виндовс 11 Буилд 25115 укључује само побољшања и исправке грешака.

На пример, Мицрософт каже да је ажурирао иконе у окружењу Виндовс Рецовери Енвиронмент (ВинРЕ) како би боље одговарале изгледу и осећају Виндовс 11. Основна говорна платформа се ажурира како би понудила бољу подршку за Воице Аццесс, функцију за откривање гласа која омогућава рад на Виндовс-у својим гласом.

Исправљена је грешка која узрокује да се иконе на системској палети у Подешавања > Персонализација > Трака задатака заглаве када се недавно отвори та страница. Овај проблем је такође довео до Филе Екплорер-а (екплорер.еке). Исправљена је још једна грешка где корисници добијају грешку 0к800703Е6 ако копирају датотеке са Гоогле диска.

Мицрософт каже да је такође направио промене како би побољшао перформансе Филе Екплорер-а, посебно „Почетну“ страницу. Решена је грешка која руши Екплорер када притиснете и држите ЦТРЛ + АЛТ + ДЕЛ.

Друге исправке у Виндовс 11 Буилд 25115 :

 • Решен је проблем који би довео до пада екплорер.еке.
 • Решен је проблем који је могао да закључа екплорер.еке у одређеним случајевима.
 • Решени су проблеми са приступним тастером у Таск Манагер-у, укључујући то што корисници нису могли директно да притисну АЛТ + без отпуштања тастера АЛТ.
 • Решен је проблем који узрокује 100% коришћење ЦПУ-а у оперативном систему Виндовс.
 • Решен је проблем који је могао да доведе до тога да Смарт Апп Цонтрол блокира исправно потписане апликације.
 • Решен је проблем који погрешно искључује функцију интегритета меморије.
 • Решен је проблем где апликације које користе Еаси Анти-Цхеат да руше рачунар са грешком на плавом екрану смрти.
 • Решен је проблем где су се одређене апликације затварале пре покретања титлова уживо.

Како инсталирати Виндовс 11 Буилд 25115

До инсталирајте Виндовс 11 Буилд 25115 , Пратите ове кораке:

 1. Пријавите за Виндовс инсајдерски програм .
 2. Отвори Подешавања страна .
 3. Пребаците на Дев Канал .
 4. Кликните на Провери ажурирања и изаберите Преузмите и инсталирајте .
 5. Кликните на Рестарт сада .

Запамтите да корисници не могу да пређу на Виндовс 11 верзија 22Х2 након надоградње на Буилд 25115. То је зато што је Буилд 25115 у суштини нова верзија оперативног система Виндовс 11 и на крају ће постати верзија 23Х2.

Људи који одлуче да остану на Бета каналу обавиће последње тестирање верзије 22Х2 оперативног система Виндовс 11 док Мицрософт у потпуности стабилизује ажурирање. Нове верзије ће бити објављене углавном са исправкама грешака.

Ако останете на Дев Цханнел-у, добићете верзије Виндовс 11 верзије 23Х2 и приступ новим функцијама које долазе следеће године. Иницијалне верзије ће бити прилично погрешне од уобичајених, али ће на крају постати употребљиве. Вреди напоменути да се Буилд 25115 заправо не разликује од бета верзија канала.

Популар Постс