Објављен Виндовс 10 КБ4589212 са Интеловим исправкама микрокода

 Ажурирање Интел микрокода за Виндовс 10

Да би спречио потенцијалне безбедносне проблеме, Мицрософт је објавио ново ажурирање софтвера за Виндовс 10. Најновија исправка се покреће за оне са Виндовс 10 верзијом 20Х2 (октобар 2020. ажурирање) или старијом.

За оне који користе Виндовс 10 верзију 20Х2 или верзију 2004, добиће ажурирања за Виндовс 10 КБ4589212: Интел микрокод. КБ4589211 се издаје на рачунаре са Виндовс 10 верзијом 1903 и верзијом 1909.

Такође је вредно напоменути да Мицрософт гура ажурирања Интел микрокода заједно са Кумулативна ажурирања за Виндовс 10 за новембар 2020 .Микрокод је термин који се користи за ажурирања која имају за циљ да закрпе Интелове хардверске рањивости помоћу софтверске исправке. Ажурирања микрокода за Виндовс 10 су први пут објављена када је Интел признао безбедносне проблеме Спецтре и Мелтдовн.

Виндовс 10 КБ4589212 ће се позабавити Интеловим новим безбедносним проблемом под називом „Платипус напад“. Према истраживачима, Платипус напад омогућава нападачима да украду осетљиве податке из меморије искоришћавањем рањивости у Интеловом интерфејсу Руннинг Авераге Повер Лимит. РАПЛ се користи за надгледање и управљање процесорима и ДРАМ меморијом.

Мицрософт каже да је ово посебно ажурирање намењено уређајима са оперативним системом Виндовс 10 са одабраним процесорима и Виндовс Упдате ће га аутоматски преузети/инсталирати ако је потребно.

Такође је вредно напоменути да не би требало ручно да преузимате и инсталирате ажурирање из Мицрософт-овог каталога ажурирања. Ако је ваш уређај погођен и треба га закрпити, Виндовс 10 ће аутоматски применити ажурирање без икаквих радњи са ваше стране.

Ове исправке се такође примењују на верзије Виндовс Сервера, као што су Виндовс Сервер 2016 и 2019. Предузећа могу да оду до Каталога ажурирања и потраже горе истакнути број КБ-а да би ажурирала уређаје у својој организацији.

Можете да проверите инсталацију ажурирања Интел микрокода пратећи ове кораке:

  • Отворите Подешавања.
  • Идите на Ажурирање и безбедност > Виндовс Упдате.
  • Кликните на „Прикажи историју ажурирања“.
  • Потражите КБ4589212.

Ако имате проблема са перформансама након примене ажурирања Интел микрокода, можете отићи на страницу Контролна табла > Програми и функције и ручно деинсталирати закрпу.

Популар Постс