Обавезно ажурирање за Виндовс 10 ће убити стари Мицрософт Едге

 Ажурирање за Виндовс 10 Едге

Наслеђена верзија Мицрософт Едге-а, која би требало да буде укинута у марту, биће уклоњена из Виндовс 10 са издавањем ажурирања Патцх Туесдаи у априлу.

Као што смо недавно објавили, Виндовс 10 тренутно долази са три различита веб претраживача – Легаци Едге (скривен), Цхромиум Едге (подразумевано) и Интернет Екплорер (омогућен). У покушају да смањи неред и побољша безбедност, Мицрософт уклања старије претраживаче из оперативног система.

У техничким верзијама прегледа, Мицрософт је већ објавио наговештај да ће стари претраживач бити уклоњен потпуно у будућности и корисници ће уместо тога морати да користе Едге заснован на Цхромиум-у.Мицрософт је сада открио да планира да укине стари претраживач Едге када Виндовс 10 добије ажурирање закрпа за уторак 2021.

У овом тренутку, стари Мицрософт Едге је само сакривен када је инсталирана Цхромиум верзија и корисници не могу да је уклоне ручно. Након ажурирања из априла 2021., стара верзија у потпуности нестаје и Цхромиум Едге ће се аутоматски инсталирати када примените обавезно ажурирање закрпе у уторак.

Када се примени обавезна закрпа, корисници неће моћи да приступе старом Мицрософт Едге-у, али апликације засноване на ЕдгеХТМЛ-у ће и даље радити.

Ово ажурирање ће се такође применити на уређаје који су већ прешли на нову верзију Едге-а засновану на Цхромиум-у. Процес ажурирања може да потраје дуже него обично и сви постојећи кориснички подаци ће бити пренети у нову верзију током процеса инсталације, тако да не морате да бринете о подацима ако користите било коју верзију Едге-а.

Ове промене ће почети да се примењују за све кориснике у априлу, али ће вам Мицрософт такође омогућити да тестирате процес транзиције са опционим ажурирањима за преглед у марту. Међутим, ово се не односи на верзије оперативног система Виндовс 10 које нису подржане, као што је верзија 1903.

Популар Постс