Ново цурење потврђује да је пројекат надоградње Андроида на Виндовс 10 стваран

 Виндовс и Андроид

Виндовс инсајдери који покрећу верзије за преглед Виндовс 10 могао добити могућност покретања Андроид апликација изворно као део „Пројекта Латте“. Према референцама уоченим у приватном документу, пројекат о коме се причало је очигледно стваран и Мицрософт жели да га објави у другој половини следеће године.

Као што можда знате, Мицрософт је раније омогућио подршку за Андроид апликације у оперативном систему Виндовс 10 за своје мобилне уређаје (линија Виндовс Пхоне). У то време, иницијатива је имала кодни назив „Асторија“ и функционисала је боље него што се очекивало јер су корисници могли да покрећу већину Андроид апликација на Виндовс телефонима.

Пројекат Асториа је на крају напуштен и Мицрософт је почео да се више фокусира на УВП апликације.У 2021, Мицрософт планира да оживи идеју и донесе Андроид апликације у Виндовс Сторе.

 Андроид апликације

Андроид апликације на рачунару преко апликације Ваш телефон

Пројецт Латте ће у основи омогућити програмерима апликација да објаве своје Андроид апликације као МСИКС пакет након „конверзије“. Када то ураде, програмери могу да објаве своје апликације у Мицрософт Сторе-у и процес неће захтевати промене кода све док Гоогле услуге нису укључене.

Према референцама уоченим у приватном документу, Пројецт Латте је прави и све је у подршци за Андроид апликације за Виндовс 10. Виндовс подсистем за Линук (ВСЛ) покреће ову функцију, а Мицрософт ће такође креирати сопствени Андроид подсистем како би Андроид апликације могле да раде на радној површини.

Такође је вредно напоменути да ће предстојеће верзије за преглед Виндовс 10 21Х2 укључивати подршку за ГУИ апликације засноване на Линук-у преко ВСЛ-а. Ово би такође допринело подршци за Андроид апликације.

Пројецт Латте неће укључивати подршку за Плаи услуге, јер Гоогле ограничава своје Плаи услуге на одабир пословних партнера и мобилних уређаја.

Биће могуће заменити АПИ-је Гоогле Плаи услуга у конвертованим апликацијама Мицрософтовим АПИ-јима и то би уклонило те зависности без нарушавања мобилних апликација.

Да ли вам се свиђа идеја о Андроид апликацијама на Виндовс 10? Обавестите нас у коментарима испод.

Популар Постс