Ново ажурирање за Виндовс 10 продужиће трајање батерије ХП уређаја

 Резервна копија батерије за Виндовс 10

Мицрософт и ХП уводе нову исправку за одабир Виндовс 10 уређаја који ће укључити нову функцију без икаквих промена у поставци БИОС-а. Са Виндовс 10 КБ4583263, Мицрософт каже да ХП жели да побољша перформансе батерије вашег преносног рачунара омогућавањем новог алгоритма пуњења.

Виндовс 10 КБ4583263 се тренутно покреће само за одабране ХП преносне рачунаре. Можете га преузети и инсталирати са „ Опциона област ажурирања у апликацији Подешавања .

Када примените ово ажурирање, ХП каже да ће омогућити функцију под називом ХП Баттери Хеалтх Манагер. Ова функција је поставка на нивоу БИОС-а доступна за већину ХП уређаја и требало би да побољша резервну копију батерије вашег уређаја, али је тренутно подразумевано искључена у неким конфигурацијама.За сада је ажурирање доступно само за одређене ХП уређаје и неће се појавити на уређајима других произвођача, као што су Мицрософт и Леново.

 ХП функција провере батерије

ХП каже да ће ово ново ажурирање ублажити изложеност високом степену напуњености. Другим речима, ХП-ов Баттери Хеалтх Манагер ће оптимизовати понашање при пуњењу батерије на основу ваших образаца коришћења или образаца пуњења.

Функција је заснована на ХП-овом новом алгоритму и такође је дизајнирана да продужи животни век ваше батерије.

Вреди напоменути да ако ваш уређај не подржава ХП Баттери Хеалтх Манагер, никакве промене неће бити направљене чак ни ако примените Виндовс Упдате. Такође, запамтите да Виндовс Упдате не мења БИОС.

Ово ажурирање не захтева поновно покретање да би ступило на снагу, Мицрософт рекао .

Ако не желите да инсталирате ажурирање, али желите да испробате функцију Хеалтх Манагер на подржаном уређају, увек можете да је конфигуришете ручно из подешавања БИОС-а.

 ХП БИОС подешавање

Ако не примените ажурирање на подржани уређај, ХП каже да то може довести до отицања батерије и хемијског старења у литијум-јонским батеријама.

Да бисте инсталирали ажурирања, идите на страницу Виндовс Упдатес, а затим кликните на „Провери ажурирања“.

Ажурирање ХП Баттери Хеалтх Манагер-а ће се појавити само ако ваш уређај испуњава услове за то и никада не би требало да га присиљавате да га инсталирате на уређај који још није спреман.

Популар Постс