Нови заокружени кориснички интерфејс оперативног система Виндовс 10 сада иде ка другој Мицрософт апликацији

 Подешавање корисничког интерфејса Виндовс 10

Верује се да Мицрософт тестира нове дизајне и подешавања за Виндовс 10 и унапред инсталиране апликације. Сада се чини да Мицрософт такође тестира ново подешавање корисничког интерфејса апликације Виндовс 10 Иоур Пхоне која ће увести заобљене углове, приближавајући апликацију смерницама за дизајн ВинУИ.

Мицрософт извори верују да ће већина апликација за пријемно сандуче или унапред инсталираних апликација добити заобљене углове и друга побољшања корисничког интерфејса пре објављивања надоградње Виндовс 10 21Х2 „Сун Валлеи“.

Током протеклих неколико месеци, заобљени елементи корисничког интерфејса су се појављивали у Виндовс 10 апликацијама, укључујући Калкулатор и Календар. Јасно је да технолошки гигант планира да следеће године предложи заобљене углове као стандардни језик дизајна.Ново ажурирање за апликацију Ваш телефон, које се покреће за тестере у програму Инсајдер, заокружује углове дугмади. Имајте на уму да апликација Ваш телефон већ долази са заобљеним менијима, али Мицрософт сада проширује заобљене ивице на више страница апликације.

 Апликација Ваш телефон заобљене ивице

Поред апликације Ваш телефон, Мицрософт је такође потврдио да ће Едге 88 бити испоручен са заобљеним иконама и побољшањима Флуент УИ.

Наравно, ове промене су далеко од великих, али свакако чине очигледнијим да се Мицрософт много клади на заобљене ивице корисничког интерфејса за Виндовс 10.

Прошлог месеца, корисници су приметили да Мицрософт експериментише са заобљеним дугмадима и менијима у апликацији Аларм & Цлоцк. Исто тако, заобљени углови за траку за претрагу траке задатака и мени Старт такође су примећени у моделу дизајна који је објавио Мицрософт.

 Виндовс заобљени кориснички интерфејс

Могло би се тврдити да заобљени углови дају корисничком интерфејсу Виндовс 10 модернији и свежији изглед у поређењу са тренутним оштрим ивицама, али у исто време, заобљени углови могу да уведу још један проблем недоследности.

 Заокружен мени

Према последњим информацијама из млина гласина, Виндовс 10 21Х1 ажурирање у стилу сервисног пакета требало би да буде лансиран на пролеће 2021.

С друге стране, главна надоградња корисничког интерфејса биће испоручена на јесен следеће године и већ смо видели моцкуп сцреенсхотове прозора апликација са заобљеним ивицама , али није јасно да ли ће бити укључен у надоградњу '21Х2' о којој се причало.

Популар Постс