Нови видео приказује покретање оперативног система Виндовс 10 АРМ на Нинтендо Свитцх-у

 Нинтендо Свитцх и Виндовс 10

Након успешног постављања Андроида и Линука, неко је сада успео да постави Виндовс 10 оперативни систем на Нинтендо Свитцх, популарну играћу конзолу. Виндовс 10 АРМ64 може да се примени на уређају, али за сада није од користи за потрошаче.

Програмер Бен, који је недавно открио да би Виндовс 10 за АРМ могао бити пренет на Нинтендо Свитцх, управо је објавио видео који доказује да играћа конзола може успешно да покрене оперативни систем.

Не мислим да ће ово бити од велике користи. Али у теорији и пракси, стандардни АРМ64 уређај је способан да покрене Виндовс 10, објашњава Бен.Вреди напоменути да Нинтендо Свитцх долази са АРМ чипсетом, а Виндовс 10 за АРМ је оптимизован за рад на уређајима са АРМ-ом. Технички је могуће покренути ОС на Нинтендо Свитцх са прилагођеним УЕФИ фирмвером и правим драјверима. Због недостатка драјвера, у почетку ће бити неколико проблема. На пример, ВиФи, Блуетоотх можда неће радити исправно ако систему недостају исправни управљачки програми.

 Нинтендо Свитцх В10

Тренутно није баш корисно. Може да покрене нешто са СД картице (потребан је низ хладног покретања). Затим се Виндовс Кернел гуши са тренутним меморијским регионом, објашњава Бен.

Програмер је такође објавио видео у којем се види како Нинтендо Свитцх покреће Виндовс 10 за АРМ-ов инсталациони екран без икаквих грешака.

Пројекат је такође доступно на Гитхуб-у и свако сада може да допринесе томе.

Популар Постс