Нови Таск Манагер за игре на Виндовс 10 се сада покреће

 Виџет за надгледање ресурса оперативног система Виндовс 10

Виндовс Таск Манагер вам омогућава да надгледате апликације, услуге и процесе који раде на радној површини. Такође можете да користите Виндовс 10 Таск Манагер да зауставите програме, али он не ради увек исправно када покушате да му приступите у играма или одређеним апликацијама.

Мицрософт ради на новом модерном Таск Манагер-у који ће вам помоћи да приступите информативним статистикама о перформансама вашег система и ГПУ-у без напуштања или рушења игре.

Овај нови модерни Менаџер задатака за Виндовс 10 уграђен је директно у Ксбок Гаме Бар и дизајниран је да ради и са играма и са вашим апликацијама, укључујући Гоогле Цхроме или Едге.Модерно управљање задацима званично се зове „Монитор ресурса“ и објављено је прошлог месеца као део ажурирања прегледа Инсајдера. Мање од три недеље касније, ова функција се коначно појавила за оне који нису упућени након што су ажурирали Ксбок Гаме Бар из Мицрософт Сторе-а.

Имајте на уму да се ажурирање покреће само за одабране кориснике у производним каналима оперативног система Виндовс 10, као што су верзија 2004, верзија 1909 или верзија 1903.

Чини се да је то постепено увођење и не добијају сви ажурирање, тако да можете очекивати да ћете га видети до новембра.

 Ксбок Гаме Бар виџети

Као што можете видети на горњој слици екрана, савремени алат за надгледање ресурса оперативног система Виндовс 10 је део Нови мени и продавница виџета Ксбок Гаме Бар-а .

Почетна страница виџета Ксбок Гаме Бар Ресоурцес вам омогућава да пронађете листу процеса (инстанци програма) који раде у позадини и њихову употребу система. У основи вам омогућава да надгледате програме који захтевају велике ресурсе који могу да раде у позадини и утичу на перформансе игре.

 Виџет за надгледање ресурса

Можете да кликнете на дугме за крст да бисте завршили процес, али запамтите да ће завршетак процеса довести до губитка несачуваних података, а прекид процеса повезаних са игром ће такође срушити игру.

Моћи ћете да приступите горњем екрану притиском на Вин + Г и то је дефинитивно бољи начин да надгледате покренуте процесе без напуштања игре.

Популар Постс