Нови патент сугерише да би Мицрософт-ов будући Сурфаце таблет могао да подржава унос без додира

 Улаз без додира

Слика љубазношћу: МрМобиле

Од Виндовс до Сурфаце 2-у-1 уређаја, Мицрософт има дугу историју радикалних иновација – а у будућности ће доћи још тога. Мицрософт је бренд који је у суштини фокусиран на побољшање света путем технологије. Са Сурфаце Про-ом, Мицрософт није само покушавао да створи производ, већ је покушавао да створи и тржиште.

Мицрософт је недавно лансирао Сурфаце Го таблет са заобљеним угловима и приступачном ценом. Чини се да Мицрософт истражује различите начине за унос бесконтактног уноса на таблете, према новом патенту који је објавила Канцеларија за патенте и жигове САД 10. јула 2018. Првобитно је поднет у првом кварталу 2016.Патент објашњава употребу бесконтактног улазног система за таблете и могао би да уздрма тржиште ако гигант из Редмонда буде у стању да лансира уређај први пре свих осталих. Мицрософтова технологија личи на карактеристике које се налазе у Апплеовој ТруеДептх камери, али се фокусира на унос без додира.

Технологија би визуелно детектовала унос без додира. Чини се да технологија користи камеру дубине да прими и разуме једну или више мапа дубине које приказују сцену укључујући једног или више људских субјеката.

На овај начин се положај упереног прста може користити за контролу положаја курсора на уређају за приказ. Унос без додира се такође може примати и тумачити за контролу операција курсора и вишедодирних гестова, патент објашњава одобрену технологију. Такође може да прати кретање оловке.

 патент бесконтактног уноса

Слика љубазношћу: ПатентлиАппле

Требало би да користи више од једног покрета прста, а гестови би се изводили на начин без додира.

Примери таквих покрета са више додира без додира обухватају покрет додира, гест двоструког додира, гест притиска, гест померања, гест померања, гест померања, гест додира са два прста, гест померања са два прста, гест штипања, гест ширења и покрет ротирања, пише у пријави патента.

Популар Постс