Нови патент показује Мицрософтов склопиви уређај са фокусом на сензоре

 Склопиви Виндовс 10 уређај

Према више извештаја, Мицрософт ради на уређају са два екрана под називом Андромеда који би могао да дебитује негде у 2019. Мицрософт такође ради на другом уређају са два екрана кодног имена Центаурус 2-у-1 и произвођач софтвера би то могао да најави ускоро.

За разлику од традиционалних 2-у-1 уређаја и паметних телефона, подешавање склопивих уређаја је компликовано. Мицрософт очигледно мора да се побрине да компоненте боље балансирају своје перформансе са њиховим захтевима. Мицрософт је 2017. и 2018. године поднео захтев за неколико патената за склопиве уређаје како би решио различите проблеме.

Први пут који смо приметили, откривен је још један патент под називом „Детекција конфигурације засноване на ултразвуку вишеделног електронског апарата“ објавио УСПТО 29. јануара . Патент је поднео софтверски гигант у мају 2016. и објашњава како ће ултразвучни сензори радити на склопивом конфигурационом уређају. Мицрософт склопиви патент

Слика љубазношћу: УСПТО

Мицрософт каже да патентирани склопиви уређај има два дела. Први део има ултразвучни емитер, а други део долази са ултразвучним сензором. Први део и други део су распоређени тако да се могу померати један у односу на други, чиме се дозвољава да размак између ултразвучног емитера и ултразвучног сензора варира, објашњава компанија.

Електронски апарат даље садржи мерну јединицу конфигурисану да мери кашњење струјног ширења ултразвучног таласа од ултразвучног емитера до ултразвучног сензора. Електронски апарат даље садржи јединицу за прорачун конфигурисану да израчуна тренутну удаљеност између ултразвучног емитера и ултразвучног сензора на основу измереног кашњења струјног ширења ултразвучног таласа од ултразвучног емитера до ултразвучног сензора, објашњава Мицрософт.

 Мицрософт склопиви уређај

Патент даље објашњава да су први део и други део распоређени тако да се могу склопити један у односу на други под углом савијања. Постоји и јединица за прорачун конфигурисана да израчуна тренутну удаљеност између ултразвучног емитера и ултразвучног сензора.

Важно је напоменути да је ово још један патент и нема гаранције да ће се претворити у прави производ.

Према претходним гласинама, речено је да уређај има два екрана повезана шарком због своје издржљивости и флексибилности. Форма са два екрана биће компатибилна са оловком за максималну продуктивност засновану на додиру. Дизајн уређаја могао би бити сличан склопивом телефону других технолошких гиганата, али ће софтвер и одређене хардверске компоненте направити велику разлику.

Популар Постс