Нови патент показује Леново-ов савитљиви и склопиви 2-у-1 уређај

Слика љубазношћу: БИЛИБИЛИ

Такође се наводи да Леново ради на сопственој технологији савитљивог или флексибилног екрана за коју се чини да је далеко напреднија него што је ико мислио. Данас смо открили нову патентну пријаву компаније Леново и она показује занимљив уређај који се савија уз помоћ механизма шарке.

Патент под називом ПРЕНОСНИ ИНФОРМАЦИОНИ УРЕЂАЈ, који смо први приметили, компанија Леново је пријавила у децембру 2017. објавио УСПТО 12. јула 2018. Леново показује прототипове уместо да се само прича, а овај патент показује уређај који се савија до половине у џепну величину или фактор облика који је мањи од уобичајених таблета.Још увек је неодговорено питање да ли уређај треба да покреће Виндовс 10 или Андроид. На патентним цртежима је приметно да се уређај савија и изгледа као књижица.

Патентирани Леново уређај користи шарку за преклапање јер нисмо стигли до тачке у којој се екрани могу савити савршено равно као што бисте савијали папир.

 Патент Леново таблета

Слика љубазношћу: УСПТО

У одељку о позадини патентног проналаска, Леново пише да таблет рачунари и паметни телефони тренутне генерације имају екран осетљив на додир и да немају физичку тастатуру.

Позадина патента наглашава да су уређаји као што су таблети од велике помоћи, али су корисници искусили проблеме када их носе. Патент предлаже преносиви информациони уређај који има екран који је конфигурисан тако да се може склопити употребом флексибилног екрана и шарке.

 Леново преклопљени патент

Слика љубазношћу: УСПТО

У одељку са резимеом, Леново је истакао циљ уређаја и како би он функционисао.

Као шасија горе описане склопиве структуре, помиње се, на пример, конфигурација повезивања суседних ивичних делова између пара елемената шасије распоређених један поред другог на десној и левој страни помоћу механизма шарке. Међутим, са овом конфигурацијом, када се пар елемената шасије затвори у двоструко пресавијено стање, ствара се размак између ивичних делова на странама шарки чланова шасије. Затим се из отвора излажу унутрашњи елементи, што је довело до проблема у квалитету изгледа, трајности и сличном производима, објашњавају у компанији.

Одељак са детаљним описом објашњава да се уређај може савијати од центра. То значи да се уређај величине таблета може пресавити до пола у џепни рачунар.

 Патент књижице Леново

Слика љубазношћу: УСПТО

На горњем цртежу, испрекидана линија уређаја представља центар савијања у коме долази до дејства операција преклапања шасије.

Као што је горе наведено, овај патент је поднет 2017. године, тако да постоји шанса да Леново још увек разматра уређај са таквим дизајном. Међутим, важно је напоменути да се патенти не претварају увек у праве производе.

Популар Постс