Нови извештај баца светло на интерфејс и могућности Виндовс Лите-а

 ХП Елите к3 са Виндовс 10

Слика љубазношћу: ПЦВорлд.цом

Према извештајима, Мицрософт интерно развија нову верзију Виндовс-а , који би могао да буде лансиран под новим брендом, како би се такмичио са Цхромебоок-овима у образовном сектору. Није јасно да ли ће Мицрософт лансирати нову лагану платформу као Виндовс Лите, Лите ОС или нешто друго.

Према последњем извештају, Мицрософт се труди да Лите ОС објави у јавности или барем подели детаље са програмерима. Мицрософт би могао да разговара о новом оперативном систему на својој конференцији за програмере Буилд у мају, а компанија би могла да почне да широко тестира делове Лите ОС-а у лето 2019.Како се чини да Мицрософт убрзава развој Лите ОС-а, компанија би могла покушати да га избаци касније ове године, али није познато да ли има планове да покрене јавни преглед ОС-а.

Интерфејс Лите ОС-а

 Лите моцкуп

Слика љубазношћу: Брад Самс / Петри

Корисничко сучеље Лите ОС-а ће изгледати познато, али ће бити неких приметних промена које ће се разликовати од главног оперативног система Виндовс 10. Бред Самс је направио макету засновану на гласинама и налазима.

Као што можете видети у горњем моделу који је покушај да се погоди кориснички интерфејс, изглед радне површине је донекле познат, али је такође другачији у исто време. Остала искуства, укључујући неке елементе и ООБЕ (Оут оф Бок Екпериенце) и даље подсећају на интерфејс који нуди Виндовс 10.

У извештају се наводи да Лите ОС и даље има Филе Екплорер, исто искуство са више задатака са прозорима свуда и нуди познато искуство.

У овом тренутку развоја, Лите ОС може да покреће само УВП и ПВА, али ће на крају подржати Вин32 апликације на неки начин.

Иако Мицрософт планира да циља на јефтине и приступачне уређаје са Лите-ом, такође можемо очекивати да ће ОС циљати групу великих корисника. Виндовс 10 ће, с друге стране, и даље бити главно решење за напредне кориснике.

Популар Постс