Нови изглед Виндовс 10 са заобљеним угловима наговештеним у верзијама за преглед

 Ремонт Виндовс 10 корисничког интерфејса

Као део ажурирања Сун Валлеи-а, Виндовс 10 је у процесу добијања новог интерфејса са Акционим центром налик на Виндовс 10Кс и заобљеним угловима. Ажурирање Сун Валлеи-а је такође интерно познато као „Виндовс 10++“ и пружиће значајно визуелно подмлађивање Виндовс искуства.

У верзијама за преглед, чини се да Мицрософт тестира прототип за нову заставицу која ће изгладити углове „прозора“, што укључује мени Старт и УВП апликације.

Застава је названа РоундедВиндовЦорнерсПрототипе и ослободиће се оштрих ивица како би пружила дуго очекивани естетски изглед Виндовс 10.Промена заобљених углова биће веома суптилна и односиће се само на модерне области. Другим речима, мени Старт, апликације пријемног сандучета, Акциони центар, апликација Подешавања и друге модерне области ће поштовати заобљене углове налик на Виндовс 7 или мацОС.

 Виндовс 10 заобљени углови Суптилне промене би биле приметне и дале би интерфејс модернији изглед који се боље уклапа са другим оперативним системима.

Такође је вредно напоменути да је Мицрософт користио заобљене углове све до Виндовс 8, када је преузео Метро интерфејс са оштрим ивицама.

Наравно, не можемо бити сигурни да ће се то догодити, али нове референце примећене у изради сугеришу да Мицрософт још увек разматра ову промену дизајна.

Гласине о редизајнирању Виндовс 10

Извештаји о редизајн Виндовс 10 први пут су се појавили када је Панос Панаи постао нови шеф Виндовс клијента и хардвера у Мицрософту. Панос Панаи је обећао да ће компанија више улагати у Виндовс 10 и убрзати иновације како би осигурала да се Виндовс сматра најбољим оперативним системом.

Такође је вероватно да дизајн ради на томе Мицрософт ради на Виндовс 10Кс такође ће имати користи за Виндовс 10 . На пример, изгледа да Мицрософт тестира а нови акциони центар који узима трагове дизајна из Виндовс 10Кс .

Извештаји сугеришу да ће редизајн Виндовс 10 бити покренут са ажурирањем верзије 21Х2 у јесен 2021.

Популар Постс