Нови изглед оперативног система Виндовс 10 први пут се појављује у Мицрософт апликацији

 Виндовс 10 Сун Валлеи кориснички интерфејс

Мицрософт ради на томе да Виндовс 10 изгледа „заокруженије“ и „модерније“ у склопу великог ремонта кодног назива „Сун Валлеи“, за који се очекује да ће бити лансиран са ажурирањем за Виндовс 10 21Х2 у другој половини 2021.

Изненађујућим потезом, Мицрософт је сада почео са избацивањем ажурирања за интерне апликације где можете приметити нове елементе корисничког интерфејса, заобљени углови , и анимације.

Прва апликација која је добила нови дизајн је „Аларми и сатови“. Са новим ажурирањем, Мицрософт одбацује оштре ивице за заобљене углове, који се могу наћи у менијима, искачућим прозорима и окну за навигацију. Аларми и сат

Ажурирани интерфејс апликације Алармс & Цлоцк заснован је на ВинУИ 3 и Флуент Десигн-у.

Ово је такође наш први поглед на нове елементе корисничког интерфејса и анимације које стижу са корисничким интерфејсом Сун Валлеи-а о коме се причало.

Као што можете видети на горњој слици екрана, апликација Алармс & Цлоцк добија плутајуће акционе дугмад, Флуент Десигн, нове анимације, много бољи алат за уређивање аларма и нове подразумеване тајмере. Поред тога, апликација сада користи нови „дизајн картице“ који вам даје већу контролу над предстојећим алармима.

 Аларми

Постоји гомила малих нових функција. На пример, кругови на страници штоперице се сада приказују у табели уместо у приказу листе. Исто тако. Светски сат Виндовс 10 сада може да вам каже да ли је дан или ноћ у одређеном региону помоћу иконе.

 Виндовс штоперица

Иако су ове промене за сада суптилне, то је још једна потврда да је ажурирање Сун Валлеи-а стварно и да је још увек на путу да се покрене следеће године.

Сличан кориснички интерфејс са заобљеним угловима, ефектом сенке и бољом анимацијом требало би да се упути на више апликација прве стране у наредним месецима.

Нови изглед Виндовс 10 ће се такође проширити на Старт мени, Акциони центар и траку задатака почетком следеће године са верзијама за преглед.

Популар Постс