Нови експеримент доказује да су Мицрософтови Виндовс телефони разноврсни

 Лумиа са оперативним системом Сурфаце Хуб

Мицрософт је некада доминирао тржиштем паметних телефона са Виндовс телефонима, али компанија је пропустила чамац када су стигли модерни паметни телефони из Гугла, Апплеа и БлацкБеррија. У 2015. години, Мицрософт је лансирао Виндовс 10 и био је позициониран као „ОнеЦоре оперативни систем који ће радити на свим уређајима“.

Мицрософт је тврдио да је Виндовс 10 модуларан и да може да ради на било ком уређају који вам падне на памет. Међутим, програмери су и даље морали да оптимизују своје УВП апликације за све факторе облика, а Виндовс Пхоне није успео да освоји више од 10 одсто тржишта.

Виндовс телефони, као што су Лумиа 950 КСЛ и Лумиа 950, деле компоненте са Виндовс 10 радном површином и другим Виндовс оперативним системима, као што је Сурфаце Хуб ОС.Већ смо видели Виндовс 10 на АРМ-у за Виндовс телефоне а неки програмери такође омогућавају подршка за мобилно повезивање у верзијама за преглед Виндовс 10 21Х1 .

Сада је француски програмер Густаве Монце успео да хакује Лумиа 950 КСЛ да би покренуо Мицрософтов Виндовс 10 Теам ОС, који је верзија Виндовс 10 која ради на Сурфаце Хуб-у.

 Лумиа телефони са Теам ОС-ом

Покретање пуне верзије Сурфаце Хуб ОС-а на паметном телефону је прилично импресивно јер је ОС дизајниран за беле табле, а уз неколико подешавања фирмвера, не би било превише тешко користити ОС на паметном телефону.

Наравно, Сурфаце Хуб ОС на мобилном уређају није практично решење, али је још један доказ да су Виндовс телефони свестрани и да могу да покрећу скоро сваки десктоп ОС.

Програмери су успели да покрену следеће оперативне системе на Лумиа телефонима:

  • Виндовс 10 на АРМ-у.
  • Виндовс 10 на АРМ-у са Мобиле Схелл-ом.
  • Виндовс РТ.
  • Линук и Убунту.
  • Виндовс 10 тим (ОС Сурфаце Хуб).

За оне који нису свесни, Сурфаце Хуб уређаји се испоручују са Виндовс 10 Теам ОС-ом и долази са посебним интерфејсом оптимизованим за сарадњу. Сурфаце Хуб ОС не добија значајна ажурирања тако често, али је и даље активно подржан.

Популар Постс