Нова закрпа за Виндовс 10 је изашла да припреми ваш рачунар за следеће велико ажурирање

 Ажурирање компатибилности са Виндовс 10

Виндовс 10 је представио нови модел „Виндовс као услуга“ при чему ће се ваш уређај често ажурирати исправкама, побољшањима и новим функцијама. Мицрософт сада уводи ново ажурирање компатибилности за уређаје који нису спремни да приме најновију надоградњу од Мицрософта.

Мицрософт тренутно уводи Ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020 корисницима постепено и планира да објави још једну исправку функције 2021. Као што вероватно знате, кад год је ново ажурирање за Виндовс 10 иза угла – што се дешава два пута годишње – Мицрософт почиње да примењује ажурирање компатибилности.

Јуче је Мицрософт почео да уводи Виндовс 10 КБ4023057 корисницима са верзијом 2004 или новијом. Тренутно га добијају само неки корисници, али би га други могли добити у наредним недељама или после неколико месеци.У ажурирању свог документа подршке, Мицрософт је рекао да ће ова закрпа покушати да предузме неколико корака да припреми ваш уређај и провери његову компатибилност са ажурирањима за Виндовс 10. На пример, покушаће да ослободи ваш простор на диску брисањем привремених датотека ако немате довољно простора на диску.

Мицрософт ће додати додатне датотеке и ресурсе у инсталацију оперативног система Виндовс 10 како би се уверио да се ажурирања неометано инсталирају на вашем уређају. Поред тога, Виндовс 10 КБ4023057 за верзију 2004 ће такође побољшати поузданост и сигурност уређаја.

Ево листе промена које ова закрпа може да направи на вашем систему:

  • Аутоматски ресетујте мрежна подешавања ако се открију проблеми.
  • Ресетујте свој Виндовс регистар: Сви кључеви који можда спречавају инсталирање ажурирања биће очишћени.
  • Онемогућите, поправите или модификујте Виндовс компоненте одговорне за Виндовс Упдате.
  • Компримујте датотеке у директоријуму профила.
  • Ресетујте Виндовс Упдате базу података.

Мицрософт је потврдио да ће закрпа и даље поштовати ваше Виндовс Упдате конфигурације, као што су активни сати. Такође, закрпа би могла да избрише вашу историју Виндовс Упдате ако покуша да поправи компоненте Виндовс Упдате.

Популар Постс