Нова трака за претрагу у Филе Екплорер-у оперативног система Виндовс 10 да би коначно постала бржа

 Филе Екплорер

Још у новембру 2019., Мицрософт је почео са увођењем ажурирања за Виндовс 10 за новембар 2019. са великим побољшањима Филе Екплорер-а. У последњем великом ажурирању за Виндовс 10, искуство претраживања Филе Екплорер-а је ажурирано наменским корисничким интерфејсом за преглед датотека.

Ако користите ажурирање за новембар 2019., можда сте приметили да трака за претрагу у Филе Екплорер-у приказује предлоге датотека које се налазе у ОнеДриве-у на вебу. За локалне датотеке, Мицрософт такође приказује прегледе и можете отворити датотеке из ових предлога без посете главној страници за претрагу.

Нажалост, ажурирање је покварило траку за претрагу, онемогућило десни клик, уклонило опцију за брисање недавних претрага, а одређени број корисника је рекао да претрага чини да прозор Екплорера неко време не реагује.Крајем јануара, Мицрософт је објавио Виндовс 10 КБ4532695 да поправи покварену траку за претрагу Филе Екплорер-а и ажурирање је такође вратило функцију десног клика, али трака за претрагу и даље има неке грубе области и има простора за побољшање.

 Трака за претрагу

На срећу, чини се да ће ажурирање 20Х1 за Виндовс 10 коначно отклонити преостале грешке. Виндовс 10 верзија 2004 доноси низ хитних исправки за бројне грешке заједно са неким побољшањима перформанси траке за претрагу Филе Екплорер-а.

У новијој верзији оперативног система Виндовс 10 20Х1, Мицрософт је такође вратио могућност брисања претходних резултата претраге на траци за претрагу. Да бисте избрисали резултат претраге, потребно је да кликнете десним тастером миша на тражени текст и изаберете опцију брисања.

 Трака за претрагу Филе Екплорер-а

Чини се да Мицрософт такође А/Б тестира још један начин за брисање историје претраге где морате да кликнете на икону крста која се налази поред траженог текста.

Осим побољшања Филе Екплорер-а, ажурирање за април 2020. побољшава перформансе и поузданост оперативног система Виндовс 10. Такође долази са неколико нових функција укључујући нову апликацију Цортана, нови алгоритам за Виндовс претрагу, побољшања менаџера задатака и Промене резервисаног складишта .

Ажурирани Филе Екплорер би требало да буде представљен са ажурирањем за Виндовс 10 априла 2020. у трећој или четвртој недељи априла. Када то време дође, моћи ћете да преузмете и инсталирате ажурирање функције тако што ћете проверити да ли постоје ажурирања у апликацији Подешавања.

Популар Постс