Нова функција оперативног система Виндовс 10 ће значајно побољшати искуство надоградње

 Акциони блокатори за Виндовс Упдате

Мицрософт сада упозорава кориснике на одређене грешке у оперативном систему Виндовс 10 и проблеме са компатибилношћу у документима подршке или на форумима заједнице, али још увек има простора за побољшања и Мицрософт је свестан.

Након што је Мицрософт објавио ажурирање за мај 2020. (верзија 2004.), истакао је најмање 10 познатих проблема у напоменама о издању, а листа је касније ажурирана са више информација о додатним блокаторима.

У 2018. години, Мицрософт је рекао да су ажурирања за Виндовс 10 често блокирана због различитих верзија Виндовс-а и апликација, више драјвера и хардверских конфигурација.Са лансирањем сваког ажурирања функција оперативног система Виндовс 10, Мицрософт је почео чешће да примењује блокове за надоградњу. Мицрософт је такође променио начин на који се драјвери одобравају за Виндовс 10 а технолошки гигант је почео да спречава уређаје са некомпатибилним драјверима да добију надоградње функција.

У 2020. години, Мицрософт је блокирао уређаје да често примају ажурирања функција само зато што би то могло. Целокупно искуство би било боље када би Мицрософт могао лако да обавести кориснике да ће деинсталирање одређене апликације или уклањање управљачких програма омогућити ажурирање.

 Блок Виндовс 10 Упдате Ассистант

Мицрософт је обећавао да ће бити транспарентнији у вези са ажурирањима функција оперативног система Виндовс 10 и компанија сада интерно разматра ажурирану страницу за ажурирање оперативног система Виндовс на којој ће корисницима бити пружено више информација када виде поруку о блокади надоградње.

Са више аутоматизованих тестова за различите комбинације хардвера и драјвера заснованих на вештачкој интелигенцији, Мицрософт ће прво открити потенцијалне проблеме пре увођења ажурирања функција.

Након што се проблеми открију, Мицрософт ће корисницима пружити конкретне и корисне информације када је то могуће, како би могли да разумеју зашто је њихов уређај блокиран да прими ажурирање функције.

На пример, ако користите старије Нвидиа или Интел драјвере, видећете обавештење са тим специфичним информацијама. Тренутно, ако имате проблема са драјверима, Виндовс Упдате ће вам рећи да ваш уређај није спреман без икаквих конкретних информација или информација.

Ако ова идеја постане стварност, искуство Виндовс Упдате ће коначно постати боље на Виндовс 10, барем када заиста желите да инсталирате ажурирање функција.

Популар Постс