Нова функција Мицрософт Теамс-а заснована на вештачкој интелигенцији ће уклонити позадинску буку

 Позадинска бука Мицрософт Теамс-а

Мицрософт Теамс добија још једну одличну функцију која ће користити технологију вештачке интелигенције компаније за смањење позадинске буке на састанцима. Корисници Виндовс 10, 7 и 8.1 почеће да добијају ову функцију у новембру 2020.

Мицрософт Теамс функција за сузбијање буке се побољшава како би се неприметно уклонила позадинска бука. На пример, ова функција заснована на вештачкој интелигенцији може да смањи звук кликања оловке, проблеме са микрофоном и друге нежељене позадинске буке.

Мицрософт ради на овој функцији већ неколико месеци и компанија је обучавала свој АИ модел користећи сопствене интерне састанке.Функција за сузбијање буке ће анализирати ваш аудио феед и користити домаће дубоке неуронске мреже компаније за смањење звука позадине, као што је кликтање тастатуре, бука коју стварају вентилатори итд.

Мицрософт је рекао да је ово ажурирање постојеће функције за сузбијање буке и да ће корисници сада имати контролу над тим колико сузбијања буке желе.

Висока поставка је нова и потискиваће више позадинске буке, технолошки гигант приметио у ажурирању мапе пута.

Обрада звука ће се одвијати у позадини и вероватно ће радити на много ширем спектру хардвера, почевши од Виндовс 10 десктопа.

Тренутно не знамо да ли ће Мицрософт додати и подршку за паметне телефоне који користе Андроид или иОС.

Мицрософт није поделио тачну временску линију када би ова функција могла да буде представљена општим клијентима и корисницима у образовању, али мапа пута сугерише да ће неки корисници почети да је виде у својим десктоп клијентима следећег месеца.

Поред тога, Мицрософт ради на побољшања за функцију присуства на мрежи у тимовима . Нова мапа пута такође сугерише да ће вам Мицрософт дозволити да промените статус присуства у Ван канцеларије, а статус ће бити видљив када се колеге или учесници обрате путем ћаскања.

Популар Постс