Нова функција Мицрософт Теамс-а могла би да промени игру за ваше састанке

 Нова функција Мицрософт Теамс-а

Како су многи запослени и студенти били приморани да у последње време остану код куће, дошло је до огромног пораста тржишног удела Мицрософт тимова. Мицрософт је недавно најавио нове функције за тимове које ће олакшати новим и постојећим корисницима одржавање удаљених састанака када је њихова позадина бучна.

Да би помогао корисницима да избегну позадинску буку током састанака, Мицрософт је покренуо функцију за сузбијање позадинске буке у реалном времену. Ова функционалност је први пут најављена у марту и пуштена је за десктоп кориснике прошлог месеца, а сада коначно долази на мобилне уређаје следеће године.

У новој изјави, Мицрософт је потврдио да ускоро планира да ову одличну функцију донесе на мацОС и мобилне уређаје (Андроид и иОС).Када ова функција буде доступна у вашој апликацији Мицрософт Теамс за Виндовс 10 и мобилне уређаје, видећете падајући мени за сузбијање буке.

 Режим за сузбијање буке

Мицрософт Теамс функција за сузбијање буке ће анализирати ваш аудио феед, а његове домаће дубоке неуронске мреже ће идентификовати „буку“. Једном када се шум идентификује у вашем аудио каналу, Мицрософт ће задржати само говор и потиснути разне досадне звукове, као што су вентилатор, пластични омот, итд.

Функција за сузбијање буке у тимовима заснована је на подацима од 760 сати чистог говора и 180 сати буке. Поред тога, Мицрософт је прикупио податке са више од 10 језика и мушких и женских корисника како би осигурао да значење реченице остане непромењено.

Мицрософт Теамс такође користи податке из више од 115.000 синтетички креираних просторија на различитим локацијама.

Алгоритам машинског учења је обучен да разуме разлику између стварног говора и неприродне буке, али приступ није беспрекоран и можда ћете приметити грешке у зависности од позадинске буке и вашег нагласка.

У том случају, можете искључити функцију у подешавањима или се вратити на „Аутоматско“ сузбијање буке.

На срећу, постоје планови за развој побољшаних верзија МЛ модела са додатним подацима са различитих језика.

Поред новог режима за сузбијање буке, Мицрософт Теамс такође добија нове значке за прилагођавање, изворна подршка за обавештења , ново искуство претраге , и још.

Популар Постс