Нова безбедносна функција стиже у Мицрософт Едге

 Мицрософт Едге безбедносна функција

Мицрософт Едге Цхромиум издање је развијеније када је у питању безбедност и претраживач сада добија нову функцију која ће омогућити корисницима да прате кршења безбедности на свом налогу уз обавештења и промене своју лозинку ако је потребно.

У јануару 2021. Мицрософт планира да дода три кључна побољшања: упозорења о кршењу лозинке, навигација вертикалним картицама и могућност предлагања јаких лозинки. Очекује се да ће ова побољшања бити испоручена са Мицрософт Едге 88, који је заснован на Цхромиум 88.

Мицрософт Едге добија нови монитор лозинки који ће обавестити кориснике ако се открије лажна активност/покушај провале све док су њихове лозинке синхронизоване са Мицрософт налогом. Мицрософт Едге упозорења о лозинки

За сада ради само са Мицрософт налогом, јер ћете морати да синхронизујете своје лозинке са Мицрософт налогом да бисте активирали функцију. Када то урадите, следећи пут када се открије да је ваша лозинка прекршена, почећете да добијате обавештења у реалном времену.

Почевши од Мицрософт Едге в. 88, прегледач проверава ваше лозинке у односу на спремиште кршених акредитива и упозорава вас ако се пронађе подударање, приметио је Мицрософт у ажурирању мапе пута.

 Упозорења о ивичним лозинкама

Поред надоградње менаџера лозинки, Мицрософт такође ради на побољшању функције заштите од поплава. У обавези, Мицрософтов Ериц Лавренце је приметио да Цхромиум-ова уграђена заштита од поплава може погрешно да блокира кориснике да приступе спољним УРЛ адресама руковаоца.

Покрети корисника се снимају само за интеракције у области веб садржаја, па заштита може блокирати покушаје покретања руковаоца протокола из обележивача или омнибокса, Мицрософт рекао .

Оно што се овде тестира је да се спољни руковалац увек покреће када се позове из обележивача, без обзира на то шта је извештај [прегледача], приметио је Мицрософт.

Као што смо споменули на почетку, Мицрософт Едге верзија 88 је тренутно планирана за лансирање у јануару са вертикалним картицама, бољим перформансама и побољшањима читача ПДФ-а.

Популар Постс