Нова апликација Мицрософт Сторе доноси анимирану радну површину уживо у Виндовс 10

 Виндовс 10 живе позадине

Виндовс 10 укључује широк спектар подешавања за промену изгледа радне површине и апликација како би се оперативни систем осећао више личним. Тренутно можете да прелазите између тамне или светле теме и да промените нагласак у боји за мени Старт и траку задатака директно из подешавања.

Такође можете променити величину Старт менија, Виндовс претраге и омогућите траку задатака налик на Виндовс 10Кс користећи хакове Регистри.

На Андроид телефонима, постављање анимираних позадина је веома једноставан процес јер је ова функција интегрисана у све покретаче Андроид апликација. У оперативном систему Виндовс 10, апликација Подешавања вам не дозвољава да направите позадине за радну површину од ГИФ-ова (анимираних медија), видео записа или веб адреса.Процес није тако једноставан за Виндовс, али је и даље могућ ако сте вољни да користите апликације трећих страна.

Постоји много начина да омогућите живе позадине или анимиране позадине на Виндовс 10, а данас ћемо детаљније погледати нови алат отвореног кода под називом „Ливели Валлпапер“, који је сада доступан за преузимање преко Мицрософт Сторе-а.

Преглед

Ливели је алатка отвореног кода која се налази на Гитхуб-у и омогућава вам да користите анимиране позадине које су направили други. Можете чак да користите апликацију Ливели Валлпапер за креирање сопствених анимираних позадина.

 Апликација Ливели Валлпапер

На пример, Ливели Валлпапер вам омогућава да увезете позадине из вашег локалног складишта или са веба, што значи да можете да користите ИоуТубе клип као позадину радне површине. Апликација има подршку за изворне резолуције и подржане видео датотеке укључују ВебМ, М4В, МОВ, АВИ, М4В и ВМВ.

Исто тако, покретне позадине радне површине могу се направити и са веб локација.

Ово је могуће јер апликација користи Цхромиум платформу отвореног кода за учитавање ХТМЛ датотеке, ЈаваСцрипт, ВебГЛ и друге веб технологије које подржава Гоогле. Можете чак користити аудио позадине или креирати сопствене позадине које реагују на звук система.

Како омогућити анимиране позадине на Виндовс 10

Коришћење апликације је једноставно. Након инсталације, од вас ће се тражити да додате програм на системску палету и листу апликација за покретање.

Када завршите, можете покренути алатку Ливели Валлпапер са системске палете и изабрати своју омиљену позадину из унапред одређене групе живих позадина.

 Систем касета

Као што је приказано на горњем снимку екрана, Ливели Валлпапер-у се може приступити из траке са иконама (познатој и као системска трака). Апликација користи Флуент УИ и укупно 12 позадина је унапред инсталирано, али можете додати и више позадина.

Можете да превучете позадину или веб страницу са радне површине у апликацију и поставите је као позадину радне површине. Поред тога, такође можете да подесите ИоуТубе стримове као позадине, а квалитет се такође може подесити.

 ИоуТубе видео као позадина

Ливели Валлпапер користи мање од 100 МБ меморије у позадини и анимације се аутоматски паузирају када покренете апликације у прозору преко целог екрана.

Дизајниран је да ради на уређајима са малим ресурсима, али ћете најбоље резултате добити на моћном рачунару.

Можете преузети и инсталирати Ливели позадине тако што ћете отићи на Мицрософт продавница .

Популар Постс