Незваничне Убер и ИоуТубе прогресивне веб апликације су повучене из Мицрософт продавнице

 Мицрософт продавница у оперативном систему Виндовс 10

Мицрософт је полако почео да доноси прогресивне веб апликације у Мицрософт Сторе. Прошле недеље Мицрософт је представио први талас прогресивних веб апликација у Мицрософт Сторе-у. Листа укључује Скисцаннер, Студент Доцтор Нетворк, Тхе Пенни Хоардер, ОфферФиндер.нет, Спаце и још много тога.

Касније, програмер под називом Пладоо Интерацтиве успео да пренесе Убер и ИоуТубе Прогрессиве Веб апликацију у Мицрософт Сторе . Али сада изгледа да је Мицрософт повукао ове апликације из Мицрософт продавнице. Очигледно, ове апликације је направио програмер треће стране. Дакле, вероватније је да су Гоогле и Убер можда тражили од Мицрософта да их уклони.

Обе апликације су само веб омоти. И чак не изгледају као ПВА. Једноставно учитава целу веб локацију у прозор апликације заједно са свим огласима и подешавањима.У опису обе апликације програмер је споменуо да су ПВА део пројекта оживљавања оперативног система Виндовс. А циљ њих је да се апликације доведу у Виндовс 10 Мобиле користећи апликације засноване на ПВА или чак изворне апликације. Међутим, Мицрософт Едге у ​​оперативном систему Виндовс 10 Мобиле не подржава сервисне раднике са функцијом Прогрессиве Веб Аппс, који могу да обезбеде пусх обавештења са веба.

Како би попунио игру апликација, Мицрософт активно ради на томе да унесе све више и више прогресивних веб апликација у Мицрософт Сторе. Мицрософт је направио алат под називом Бинг Цравлер који ће с времена на време проверавати различите популарне веб странице и видети да ли испуњавају унапред дефинисане стандарде. Ако испуњава одређене стандарде, Бинг Цравлер ће аутоматски генерисати аппк омот и ставити га у Мицрософт Сторе.

Прогресивна веб апликација је тренутно једна од најфутуристичкијих технологија. Сви технолошки гиганти се радују томе. За сада, Мицрософт Едге не подржава ПВА. Али са Виндовс 10 Редстоне 4 Мицрософт Едге добија подршку за ПВА. Дакле, можда ћемо до краја 2018. или почетком 2019. можда видети много прогресивне веб апликације у Мицрософт Сторе-у.

Популар Постс